nva

nva fractie

De N-VA van Ravels laat weten heel tevreden te zijn met het verkiezingsresultaat van afgelopen zondag.

De partij behoudt haar 5 zetels in de gemeenteraad en gaat er zelfs nog op vooruit sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Het belang van de partij is zelfs gegroeid van 21,7% naar 24,3%.

Harde campagne

De N-VA erkent dat ze een harde campagne heeft gevoerd in de hoop de Ravelse kiezer wakker te schudden en het belang van een stevige oppositie in te laten zien. En dat is in ieder geval gelukt. "Het zou een nachtmerrie zijn geweest indien één partij vrij spel zou hebben gekregen en het democratische debat in Ravels monddood zou hebben gemaakt. Maar gelukkig zijn we daarvan gespaard gebleven." Zei Gert Laurijssen bij het bekendraken van de resultaten. "We kijken ernaar uit om de komende 6 jaar samen met Groen een stevige oppositie te voeren en de luis in de pels te zijn van CD&V. Zo werkt de democratie nu eenmaal" En voor wie dacht dat de N-VA een toontje lager gaat zingen, die heeft het mis. "We blijven sowieso constructieve oppositie voeren in Ravels en zullen ieder initiatief, wat ten goede komt van de Ravelse burger, steunen. Maar onze scherpe aandacht blijft uitgaan naar een eerlijke en open politieke cultuur." Sjoemelschepenen zijn gewaarschuwd.

Meer aandacht voor kleine deelgemeenten

Opvallend is dat de verkozenen van N-VA vooral afkomstig zijn uit de kleinere deelgemeenten. Naast Jef Coeckelbergs uit Ravels komen immers 2 verkozenen uit Ravels-Eel en 2 uit Weelde-Statie. "Mensen appreciëren het dat ook die kleinere deelgemeenten eindelijk weer een stem hebben gekregen in het gemeentelijke debat. Op dat elan zullen we dan ook blijven doorgaan" zegt Carine Van Gorp die opnieuw werd verkozen.

Naast Carine werd ook Els Bijns verkozen. Els is afkomstig uit Weelde, maar woont nu in Weelde-Statie. André Van Rooy uit Ravels-Eel, die tijdens de vorige legislatuur vanuit de OCMW raad kwam om Jolien Van Dun te vervangen in de Gemeenteraad, werd ook opnieuw beloond met een zitje van nog eens 6 jaar gemeenteraad.

Brede volkspartij

De meeste voorkeurstemmen van N-VA gingen naar Gert Laurijssen. Die laat weten zeer vereerd te zijn met zoveel steun. "Het was apart te zien dat er zelfs mensen zijn geweest die via sociale media opriepen om niet voor mij te stemmen. Maar in plaats van minder voorkeurstemmen, werd die oproep beantwoord met nog bijna 200 voorkeurstemmen meer dan in 2012. Prachtig!" liet hij na afloop weten. "Ik zal er dan ook voor zorgen dat ik de komende jaren N-VA in Ravels stevig mee op de sporen hou. Hoe moeilijk politiek in Ravels ook is. Mijn focus gaat niet alleen naar de politieke werking in de gemeenteraad. De komende jaren zullen wij werk maken van een nog bredere volkspartij in Ravels, met stevige grondvesten. Er zal binnenkort een partijbestuur klaarstaan wat de N-VA meer dan ooit klaar zal stomen om in 2024 de volstrekte meerderheid in Ravels alsnog te breken.

Voor de N-VA is die verkiezingscampagne dus vandaag alweer begonnen! "

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren