HMCK2024 Wikkelfolder

De grootste en mooiste oldtimertractorshow van België, zeg maar gerust van heel West Europa komt er weer aan!

Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2024 is het zover: het 34ste Oldtimer Festival vindt plaats op het prachtige terrein Baetenheide te Weelde, deelgemeente van Ravels.

Het evenement is een paradijs voor liefhebbers van oude tractoren, legervoertuigen, vrachtwagens, stationaire motoren, auto’s, motor- en bromfietsen. Dit is een unieke kans om al deze prachtige machines in volle glorie te bewonderen.

Een feest voor de zintuigen.

Stoomliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de sissende en puffende stoomtractors en stoomwalsen die over het terrein rijden. De historische Lanz stoomlocomobiel brengt een oude klompenmakerij tot leven, terwijl de honderdjarige Minneapolis-Moline stoomtractor de antieke zaagbank aandrijft. Daarnaast laat de oude Fricke dorskas zien hoe er vroeger gedorst werd, een spectaculair gezicht dat je terugbrengt naar vervlogen tijden.

Adembenemende demonstraties.

Het demoterrein is waar de actie plaatsvindt. Hier laten oude tractoren zien waartoe ze nog in staat zijn. Ze ploeteren door het zand terwijl ze ploegen, eggen, boomstammen of oude wegschaafvoertuigen voorttrekken. Mis ook de trekkertrek niet, waar de kracht van de oldtimer-tractoren echt op de proef wordt gesteld.

Gezelligheid voor jong en oud.

Het Oldtimer Festival biedt meer dan alleen machines. Nostalgische kermisattracties zorgen voor vermaak voor jong en oud, met draaimolens, springkastelen en zandbakken voor de kleintjes. De authentieke woonwagens met prachtig houtsnijwerk en geslepen ramen dragen bij aan de unieke sfeer van het festival.

Snuffelen en genieten.

Op de onderdelenmarkt kun je rustig rondneuzen tussen allerlei oude en nieuwe spullen, waaronder oldtimer- en instructieboeken. En als je trek krijgt, kun je genieten van een breed scala aan lekkere Belgische bieren en smakelijke gerechten in de feesttent, alles omlijst door aangename muziek. Dit maakt het Oldtimer Festival een gezellig familiegebeuren dat je niet mag missen.

Thema 2024: Prairietractoren & Amerikaanse tractoren voor 1930.

kerosene tractor

Dit jaar staat het festival in het teken van prairietractoren en Amerikaanse tractoren van voor 1930. Deze kolossale machines, gebouwd begin 1900, waren ontworpen om de zware graszoden van de Amerikaanse Midwest te ploegen. Ze waren uitgerust met krachtige benzine- of kerosinemotoren en wogen meer dan 6 ton. De stalen achterwielen waren minstens 2,50 meter hoog en de tractoren konden zelfs op moeilijk te bewerken grond een 8-scharige ploeg trekken. Bestuurders moesten rechtstaan om goed zicht te hebben, een uitdaging gezien de lange uren die zij op de uitgestrekte prairie werkten.

Praktische informatie.

Het nieuwe showterrein bevindt zich op de Baetenheide te Weelde, makkelijk bereikbaar via de Koningsstraat met duidelijke bewegwijzering. Het festival is geopend op zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2024 van 10 tot 17 uur. De toegangsprijs is 10 euro, kinderen onder 12 jaar hebben gratis toegang. Parkeren is gratis, maar let op: er is geen mogelijkheid om met een bankkaart te betalen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tom Van de Pol (0474 / 44.79.02) of Wendy Jansen (0473 / 81.89.48).

Kom en geniet van een onvergetelijke dag op het Oldtimer Festival! 
VZW Historische Machineclub Kempen Vaartstraat 5, B 2380 Ravels www.hmck.be

Hou je agenda vrij en beleef een dag vol nostalgie, spektakel en gezelligheid!

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren