10 jaar! Dat moet gevierd worden.

Het Tuinfestival in Ravels is er in 10 jaar in geslaagd een vaste waarde in de festivalzomer van heel wat inwoners van onze gemeente te worden. 10 jaar met ups en downs maar vooral: 10 keer een schot in de roos.

Het was aan de toog bij wijlen Ivo Borgmans in café Meuris dat de plannen gesmeed werden voor een festival in Ravels dorp. Dochter Gwenn Borgmans, Marc Van Dommelen, Gerard Van Ginhoven en Marc Van Gils doen dat intussen al 10 jaar. Ook na het overlijden van Ivo Borgmans ging de groep, geheel zoals Ivo dat gewild zou hebben, voort met de organisatie.

© RAWEPO

Waar er in het begin misschien nog kinderziektes te zien waren, heeft het festival zichzelf elk jaar verfijnd en verbeterd, tot groot genoegen van de telkens talkrijk opgekomen feestmassa. Hoogstens een paar malse buien, maar ook de weergoden blijken de organisatie goed gezind te zijn. Zonder de jarenlange steun vanuit de gemeente en de talloze sponsors, was het ook niet haalbaar geweest om zo lang door te gaan.

Het Tuinfestival kan jaar na jaar rekenen op een grote groep vrijwilligers en bovendien wordt de opbrengst ook verdeeld over verschillende goede doelen in onze gemeente. In de voorbije 10 jaar moest het festival afscheid nemen van heel wat geëngageerde vrijwilligers, die van hierboven samen met Ivo trots meekijken op het festival. Na de moeilijke coronajaren was de knaldrang in Ravels ook erg groot en leek het alsof het festival nooit was weggeweest.

Dat moet gevierd worden

Ook voor het verjaardagsfeest van Tuinfestival Ravels, heeft de organisatie een line-up in elkaar gebokst waar mening Ravels festivalganger duimen en vingers bij kan aflikken. We stellen ze graag even aan jullie voor.

MON

MON keert terug op het Tuinfestival-podium voor het 10-jarig jubileum. Met vijf enthousiaste muzikanten spelen ze muziek onder invloed van onder andere Eels, The Beatles, Ilse Delange, Admiral Freebee, Elbow, Van Morrison, The Cure, enz. Kortom: een gevarieerde mix van recente en oudere nummers. MON kiest voor muziek die je niet tijdens elk optreden hoort maar die wel altijd bekend in de oren klinkt!

mon

TefrenT

TefrenT, ze stonden al eens op de affiche bij de Kroegentocht (die het Tuinfestival jaarlijks in maart organiseert), maar dit keer krijgen ze een plek op de main stage!

6 jonge gasten, met liefde voor Duvel én muziek.  Zij die het Kempisch goed beheersen, weten dat deze coverband heel wat “tefrente” genres brengt: Nederlands, Engels en ja zelfs Frans. Zij hebben er alvast goesting in! Voor ieder wat TefrenT’s

tefrent

dianaDiana

Ze stond al enkele keren op ons podium en in 2020 verrasten ze samen met haar de bewoners van het woonzorgcentrum in Ravels. Voorzien van een muziekkoffer vol gezellige, Vlaamse en Nederlandse meezingers, is het niet mogelijk om stilletjes toe te kijken. Het wordt uitkijken naar wanneer de eerste polonaise losbreekt in de tuin van de pastorij. Deze spontane zangeres uit Ravels neemt je met haar aanstekelijke enthousiasme in haar muzikale reis mee naar een wereld van plezier en vrolijkheid. Zingen jullie mee met DIANA op 10 augustus in de tuin van de pastorij?

 

The FOOLS

Al 20 jaar lang staan The FOOLS synoniem voor een zeer sterke live reputatie en een unieke ambiance die de harten van het publiek keer op keer verovert.

Wat twintig jaar geleden begon als een hobby, is uitgegroeid tot professioneel en kwaliteitsvol topentertainment. Met een rijke historie van meer dan 1.800 Liveoptredens, meer dan 200.000 uur aan adembenemende liveshows en meer dan 3,8 miljoen enthousiaste muziekliefhebbers, hebben The FOOLS een onuitwisbare indruk achter gelaten in de wereld van live entertainment. Ook deze naam voegden ze héél graag toe aan de 10 jaar Tuinfestival-affiche!

fools

Niet te vergeten: DJ Kristof

Stilte tijdens de wissel van de bands? Niks van! Zij die het Tuinfestival kennen, weten dat er tussendoor ook gelegenheid is voor een feestje! Ook na de optredens zorgt DJ Kristof nog voor een kleine afterparty! Verwacht je aan een werveldwind van perfect gemixte hits en danskrakers!

DJ Kristof

Zaterdag 10 augustus, in de Tuin van de Pastorij!

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren