persbericht cdv

cdv kopstukken

Na de toch wel historische verkiezingsoverwinning van CD&V Ravels, was het tijd voor de partij om een interne analyse te maken.

“Wij zijn bijzonder tevreden. Dit is echter geen eindpunt. Dit is het begin van het samen verder werken aan Ravels,” aldus voorzitter Nic Andriessen.

Drie extra zetels, een weelde om te besturen.

CD&V Ravels wist afgelopen gemeenteraadsverkiezingen 3 extra zetels te veroveren. “Dit doet de partij meer dan deugd. Wij zijn bijzonder tevreden,” vertelt voorzitter Nic Andriessen.

”We hadden dit gehoopt. Omdat de reacties van de mensen positief waren. We hebben de mensen altijd heel dicht bij het beleid willen betrekken. We hebben ook een open beleid gevoerd. We hebben veel voelsprieten in het dorp. En over ons beleid is de burger blijkbaar tevreden geweest”, zegt burgemeester Walter Luyten.

Propere campagne, propere handen.

De partij heiligde het principe van een propere campagnevoering, maar daar leken sommigen anders over te denken. “De campagne is inderdaad heel hard gevoerd. Dit heeft heel veel pijn gedaan bij sommige van onze mensen”, aldus nog Luyten. “Maar ik heb gevraagd er niet te heftig op te reageren. Dit vooral om geen verdeeldheid in het dorp te krijgen. En blijkbaar is de kiezer er ook niet in getrapt, als je ziet dat verscheidene schepenen meer dan duizend stemmen halen. Het schepencollege is in zijn totaliteit beloond voor het harde werk.”

Invulling schepenposten

Nu het stof van de verkiezingen is neergedwarreld, moest de partij de voordrachten van de burgemeester, gemeenteraadsvoorzitter en schepenen doen.

Vast staat dat Walter Luyten op post blijft als burgemeester van onze gemeente. Luyten behaalde afgelopen zondag een hoog aantal voorkeursstemmen en werd dus beloond voor zijn leiderschap.

Hoewel sommige media al druk speculeerden over een mogelijke schepenen, schept de partij daar nu klaarheid in. 

Sowieso zal er in elke gemeente één schepenpost minder zijn (in het kader van besparingen bij de overheid), moet er voor CD&V ook een vrouw vertegenwoordigd zijn in het college, … CD&V kiest voor stabiliteit in het beleid en daarom zullen Jef Van de Pol, Eric Van Gestel, Carine Couwenberg, Patrick Van den Borne en Koen Rombouts de komende legislatuur aanvatten. Schepen Van de Pol zal na 3 jaar vervangen worden door Hans Heylen.

Filip Segers werd ook aangeduid als voorzitter van de gemeenteraad van Ravels.

De jonge Nic Andriessen blijft op post als voorzitter van de partij. “Deze verkiezingsuitslag is geen eindpunt. Laat dit het begin zijn van het samen werken aan onze gemeente. Want Ravels maken we samen,” geeft Andriessen nog mee.

Foto boven: 3 stemmenkanonnen van CD&V poseren samen voor de foto (FB)

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren