rookvrijs2024

In een voortdurende inzet voor de gezondheid en het welzijn van haar inwoners, zal in 2024 een rookstopcursus worden georganiseerd.

Kom naar de gratis infosessie op donderdag 8 februari in gemeentezaal Den Eel.

De gemeente ondertekende begin 2014 het charter 'Gezonde Gemeente'. Met dit charter engageren we ons om de komende jaren verder te werken aan een lokaal gezondheidsbeleid en gezondheid te integreren in onze gemeentelijke werking. Roken vormt een ernstige bedreiging voor de gezondheid. Het verminderen van rookgedrag levert een directe bijdrage aan het welzijn van onze inwoners. Het nieuwe jaar biedt een uitstekende gelegenheid om gezondere keuzes te maken en met de rookstopcursus wil de gemeente haar inwoners ondersteunen bij het realiseren van hun goede voornemens om te stoppen met roken.

Doel

De cursus, onder deskundige begeleiding van Danielle Joris, tabakoloog, heeft als doel rokers te ondersteunen bij het bereiken van een rookvrij leven. “Stoppen met roken…en volhouden!” is een reeks van 8 samenkomsten (1 individueel en 7 in groep) waarin ze je helpt om te stoppen met roken. Je krijgt een antwoord op al jouw vragen over stoppen met roken en je kan leren hoe je jouw kansen op succes vergroot. Na een individueel gesprek gebeurt de verdere begeleiding in groep, waar vooral de onderlinge steun van de andere groepsleden van onschatbare waarde is!

Burgemeester Walter Luyten zegt: "We zijn verheugd om deze rookstopcursus aan te bieden aan onze inwoners. Roken is een ernstige gezondheidskwestie, en we willen actief bijdragen aan het verminderen van rookgerelateerde gezondheidsproblemen in onze gemeente. We moedigen alle rokers aan om deel te nemen aan deze cursus en stappen te zetten naar een rookvrije toekomst."

Verloop

In het individueel gesprek bespreekt de tabakoloog met jou je huidig rookgedrag, je stopredenen, stoppogingen in het verleden en wat voor jou belangrijk is bij deze stoppoging. In de groepsessies wordt er uitleg gegeven over hoe rookverslaving in elkaar zit en hoe rookstophulpmiddelen hierbij eventueel kunnen helpen. Maar stoppen met roken is ook een gedragsverandering en vraagt een verandering in je denken over roken. Hiervoor krijg je tips van de tabakoloog maar ook de groep zorgt voor ideeën!

Er wordt een rookstopdatum afgesproken en een rookstopplan opgemaakt, dit kan voor ieder groepslid verschillend zijn. Vanaf de rookstopdatum wordt de ondersteuning door de groep belangrijk, je zal merken dat iedereen met dezelfde problemen en ontwenningsverschijnselen worstelt. Hoe de anderen hiermee omgaan zal je dikwijls helpen een oplossing te vinden.

De tabakoloog houdt je motivatie in het oog en tracht ze te verhogen wanneer het niet loopt zoals je verwacht. Elke sessie start met een ervaringsuitwisseling en wordt aangevuld met info over ontwenningsverschijnselen, hoe omgaan met stress, riskante situaties, invloed van roken op de longen, gezondheidswinst door niet te roken, herval voorkomen, je gewicht, …. Dit alles wordt individueel afgestemd op de noden van de groep. Een rookstopbegeleiding verdubbelt je slaagkans, ik WIL stoppen met roken wordt, ik KAN stoppen met roken!

Wat: Rookstopcursus onder leiding van Tabakoloog Danielle Joris

Wanneer: 22/2, 29/2, 7/3, 14/3, 28/3, 18/4 en 16/5 (groepssessies). Het eerste individueel gesprek wordt in overleg gemaakt.

Waar: Sociaal Huis, Dreef 19, 2381 Ravels

Kostprijs: 57 euro (individuele sessie + 7 groepssessies), mensen met verhoogde tegemoetkoming betalen 23,00 euro voor het volledige traject.

Infosessie

Op donderdag 8 februari 2024 ben je om 19.30 uur van harte welkom op een gratis infosessie in gemeentezaal Den Eel, Eelstraat 4, 2380 Ravels. Kom er eens luisteren naar de tabakoloog die het project in goede banen leidt, zonder verdere verplichtingen. Nadien krijg je de kans om deel te nemen aan het programma.

Voor verdere informatie en registratie voor de infoessie kan men contact opnemen met Katrin Stoffels via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 014 46 24 02.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren