moetiknaardedokter

Op 1 december 2023 start Eerstelijnszone Kempenland in samenspraak met Huisartsenvereniging Regio Turnhout (HVRT) een online promotiecampagne voor de website ‘www.moetiknaardedokter.be’.

In de tijd van het jaar waar de virale infecties  hoogtij vieren worden huisartsen overspoeld met vragen voor consultaties.

De website ‘www.moetiknaardedokter.be’ voorziet de patiënt op basis van zijn/haar klachten van een gericht advies of een huisartsbezoek nodig is of niet.

In iedere huisartsenpraktijk maar ook op de wachtpost op Campus Blairon is het ieder weekend ontzettend druk.

“Vaak zijn virale infecties echter een kwestie van een paar dagen goed uitrusten en is een huisartsbezoek eigenlijk niet nodig. Zo is er onlangs onderzocht dat ruim 30% van de mensen die de wachtpost bezoeken daar eigenlijk helemaal niet hoeven te zijn. Wanneer mensen zich informeren over hun klachten via een wetenschappelijk onderbouwde website zoals ‘www.moetiknaardedokter.be’, weten ze meteen of een doktersbezoek noodzakelijk is, dan wel of een aantal dagen uitzieken volstaat.”, zegt Dr. Kris Bayens, voorzitter ELZ Kempenland.

EEN BETROUWBARE EN WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWDE WEBSITE.

De website is ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Antwerpen en dus wetenschappelijk gevalideerd. De toepassing is niet alleen via het internet beschikbaar maar ook als app. Tevens is de website in 7 verschillende talen beschikbaar.

Doelstelling van deze promotiecampagne is om de toepassing bekend te maken bij het grote  publiek. Het uiteindelijke doel van het gebruik van de website is dat de patiënt gerust kan gesteld worden en de werkdruk in de zorg kan verlaagd worden. Vooral dat laatste is met de krapte in het aantal huisartsen erg welkom!

Opgelet: het consulteren van correcte informatie online is cruciaal, zeker als het over je gezondheid gaat. Laat je dus informeren op www.moetiknaardedokter.be, en ga in geen geval vertrouwen op “Dokter google”. Voel je je toch onzeker of ongerust, blijf dan zeker je huisarts aanspreken.

Deze campagne wordt gelanceerd met steun van Huisartsenvereniging Regio Turnhout, AZ Turnhout en Logo Kempen.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren