Sfeer2 AJ 02420

Iedereen was er precies niet van op de hoogte, het BK Gravel werd gisteren gereden en het parcours lag voor een groot deel op Ravels grondgebied.

Overal reden auto’s op boswegeltjes om een route te zoeken die dwars door het parcours liep of ze volgden zelfs gewoon dezelfde route….

Gelukkig was er ook veel plezier onderweg voor de wielerliefhebbers.

Een deel van de harde kern had zich opgesteld langs het ATB parcours in Ravels, vastbesloten om geen minuut te missen van het spektakel van 1.500 coureurs die langs kwamen gestormd.

Vooral de lokale held uit Arendonk, Dries Van Gestel kon op veel bijval en applaus rekenen toen hij in de aanval trok, maar toen hij in dezelfde ronde met een pijnlijke grimas langs raasde wisten zijn supporters al dat het moeilijk ging worden.

Ook voor Jan “Baki” Bakelants (ex-gele truidrager in de Tour) was het geen uitstapje, gezien zijn flinke schaafwonden die hij onderweg had opgelopen.

GregVA AJ 02552

Baky AJ 02255

Supporters mogen van kamp veranderen en zo werd plots toon Aerts de grote favoriet van “den Draai van ATB”. Toon kwam in de laatste ronde voorop te zitten met enkele andere kleppers  waaronder de aarts gevaarlijke Gianni Vermeersch en Daan Soete.

Hoewel de supporters er alles aan gedaan hebben om Toon na twee jaar koersonderbreking ( we praten niet graag over schorsing)  naar een eerste overwinning en BK titel te supporteren moest de Rijkevorselse coureur in de sprint zijn meerdere erkennen in Gianni Vermeersch. Gianni is een waardig kampioen.

BK Gravel is al voorbij maar het was een feestje dat voor herhaling vatbaar is.

Dames AJ 02462

GianniV ToonA AJ 02544

peloton AJ 02426

1rawepo camera FOTOREPORTAGE BK GRAVEL 2024 © RAWEPO

Sfeer1 AJ 02423

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren