Vastleggen in volledig scherm 28042024 73030

Axel Van Den Broek blijft hoge ogen gooien en is bezig aan een zeer sterk voorjaar. Dat hebben ze ook bij het professionele team Wanty-Goubert gezien, zij gaven hem afgelopen week een contract bij hun jongerenafdeling Wanty-ReUz-Technord. Het stimuleerde Axel alvast naar een knappe 5de plaats gisteren in de zware klassieker E3 Saxo.

E3 Saxo Classic met wereldtop aan de start

Axel E3

Net als de profs eerder dit jaar,  kregen de junioren (u19) enkele pittige kasseihellingen voorgeschoteld in de internationaal sterk bezette E3 Saxo Classic. Daarbij zaten kuitenbijters als de Paterberg en Oude Kwaremont. Na de laatste helling, de Tiegemberg, was het nog twintig vlakke kilometer tot de finish. Daarin kwamen verschillende groepjes van het verbrokkelde deelnemersveld terug bijeen en sprintte in Harelbeke een select peloton van 45 renners om de zege.  

De Ier Seth Dunwoody had na 117km duidelijk de snelste benen en won voor de Belgen  Matijs Van Strijthem  en Jasper Schoofs.  Onze Axel Van Den Broek werd na een sterke wedstrijd knap vijfde. De junioren haalden een gemiddelde net boven de 42 km/u.

 

Axel E3 sprintOok vorige week knalde onze dorpsgenoot naar een pracht prestatie in Gent-Wevelgem. Ook daar kleurde Axel mee de wedstrijd om uiteindelijk als 8ste over de meet te komen.

 

Volgende week volgt een nieuwe uitdaging voor Van Den Broek, dan start hij in de Vuelta Ciclista a la Montaña Central de Asturias junior. Op 19 mei volgt de Ronde van Vlaanderen en op 26 mei het BK in Koksijde. Alvast alle succes Axel.

 

Perscommuniqué Wanty-ReUz-Technord :

Vastleggen in volledig scherm 28042024 75305

Het 17-jarige multidisciplinaire talent voor de Kempen groeide op op de BMX en won diverse nationale titels in het veldrijden, mountainbike en op de weg in de jeugdcategorieën. Hij profiteerde de afgelopen twee winters van de steun van Charles Liégeois Roastery CX, voordat hij in 2024 zijn focus verlegde naar het wegwielrennen.

Naast zijn prestigieuze podiumplaats in de Hel van het Noorden twee weken geleden behaalde Van Den Broek ook in het voorjaar goede resultaten klassiekers voor junioren dit seizoen, met een 8e plaats in Gent-Wevelgem, een 7e plaats in Nokere Koerse en een 11e plaats in Kuurne-Kuurne.

Hij bevestigde daarmee zijn resultaten uit 2023, toen hij liet zien dat hij op alle terreinen kan schitteren, met overwinningen in de heuvelvluchten in Couvin en Romsée en uitstekende prestaties in de Bernaudeau Junior (6e) en de driedaagse rittenkoers Aubel-Stavelot (7e ).

Afgelopen winter kreeg Axel Van Den Broek de kans om kennis te maken met de Waalse structuur van Jean-François Bourlart dankzij deelnames aan verschillende trainingen van het World Team in de Vlaamse Ardennen en in Spanje.

“De structuur van Intermarché-Wanty gelooft al heel lang in mij. Het was voor mij een grote eer om vanaf mijn zestiende gecoacht te worden door mijn veldritidool Bart Wellens. Kort daarna toonde ook Kévin Van Melsen interesse in mijn capaciteiten op de weg. Met grote bewondering heb ik de optredens van Wanty-ReUz-Technord in 2023 gevolgd. Het feit dat zeven renners aan het einde van hun eerste seizoen bij de ploeg prof werden, bewijst de kwaliteit van de ontwikkelingsstructuur. Ik kreeg de kans om dit te ervaren toen ik werd uitgenodigd om deel te nemen aan de verkenning van de E3 Classic in de Vlaamse Ardennen in november en enkele trainingen tijdens het teamkamp in Spanje. Ik merkte de grote professionaliteit, bijvoorbeeld op het gebied van voeding. Ik heb veel geleerd van mijn voorbeeld Arne Marit en zijn lead-out Boy van Poppel, die in mijn regio woont. Ik werd hartelijk ontvangen door het personeel en alle renners. Ik wilde de kans niet missen om mij bij Wanty-ReUz-Technord aan te sluiten voor mijn overstap naar de U23-categorie. Tijdens mijn eerste jaar in deze categorie zal ik veel moeten leren, maar tegelijkertijd hoop ik te presteren in mijn favoriete koersen, namelijk de klassiekers en Parijs-Roubaix in het bijzonder. Maar wat het parcours ook is, wat mijn positie in de koers ook is, ik streef altijd naar het best mogelijke resultaat. De grootste aanpassing aan mijn nieuwe categorie zal waarschijnlijk het teamwerk zijn, om te leren zo goed mogelijk bij te dragen aan het behalen van onze collectieve doelen met het team. Dit is een proces waar ik naar uitkijk. Ik kan ook niet wachten om de Cube Litening C:68X te ontdekken, want de prestaties van de Cube Cross Race overtroffen al mijn verwachtingen! » Axel Van Den Broek Tweet

“Axel Van Den Broek is er de afgelopen jaren in geslaagd om verschillende disciplines succesvol te combineren, daarbij profiterend van de steun van onze veldritstructuur Charles Liégeois Roastery CX. Ook op de weg merkten we zijn kwaliteiten en daarom nodigden we hem uit voor de verkenning van de E3 Classic met het World Team in november, en later om de sfeer op te snuiven tijdens onze trainingskampen in Alicante. Zijn recente derde plaats in Parijs-Roubaix en top 10 in Gent-Wevelgem tonen zijn bijzondere talent op de kasseien. Ik verwacht dat hij zijn momentum de komende twee weken zal voortzetten in de E3 Classic en de Ronde van Vlaanderen. Naast zijn race-intelligentie beschikt hij ook over snelle benen en kwaliteiten op heuvelachtig terrein. Axel zal een uitstekende versterking zijn voor onze ploeg voor de klassiekers, een complete renner die zich het hele seizoen kan laten zien. We zijn blij dat ons team steeds meer getalenteerde juniorenrenners blijft aantrekken, na Simone Gualdi, Felix Ørn-Kristoff en Edouard Claisse." Kévin Van Melsen (Sportdirecteur) Tweet

 

Bron en foto hoofding : Wanty-ReUz-Technord

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren