Screenshot 20240503 070429

De Vuelta a la Montaña Central in Asturië heeft de status een van de beste competities van Europa te zijn: zeer veeleisende routes, meer dan opmerkelijke deelname en live televisie-aanwezigheid via Sportpublic zijn de drie belangrijkste kenmerken van het evenement.

De organisatie van de Vuelta Ciclista a la Montaña Central de Asturias junior heeft 24 teams aangekondigd, waaronder enkele prestigieuze formaties, en in totaal ruim 160 renners. Ook team Acrog-Tormans is aanwezig met ondermeer onze Axel Van den Broek.

Direct toegeslagen

De eerste relatief vlakke rit zou op papier kunnen eindigen op een massaspurt, het draaide anders uit.
Na de start in Cabañaquinta reden de coureurs aan hoge snelheid en waren de leden van het Belgische team Acrog-Tormans al actief vanaf het begin. Cisse Pauwels ging solo en wist enige tijd vol te houden, het peloton keerde echter nog voor halfweg terug.

axl vdb

Verschillende renners probeerden daarna de discipline van het peloton te doorbreken, zonder succes. Tot er uiteindelijk toch een vijftal wist te ontsnappen net voor de finale : Alfredo Calzada (Recambios Callejo), Pablo Leno en Eleazar Jiménez (Polti-Kometa), Axel Van den Broek (Acrog-Tormans) en Juan José López (Valverde-Ricardo Fuentes). Ze bouwden een veilige voorsprong uit en konden in Moreda licht hellend sprinten voor de zege. De snelste was onze man in vorm Axel Van den Broek voor Eleazar Jiménez en Alfredo Calzada.

De jongeling uit Ravels is meteen de eerste leider. Naast de gele trui pakt hij ook de truien van de bergprijs en die van beste spurter.

axl vdb2

Screenshot 20240503 065923

Vandaag vindt de tweede etappe plaats, met start in Figaredo om 16.00 uur en aankomst in Mieres rond 18.30 uur. Na een vlakke aanloop volgen enkele stevige beklimmingen van 3e en 2e categorie. Ook morgen volgt nog een potige etappe.

De ronde eindigt zondag. Wil je de prestaties van Axel op de voet volgen, dat kan via YouTube met deze link:

https://ciclismoenasturias.com/sigue-en-directo-la-vuelta-a-la-montana-central-de-asturias/

Kies de juiste dag en je kan elke rit volgen en vanuit je luie zetel supporteren voor Axel.

axl vdb3

 

Screenshot 20240503 065457

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren