IMG 2477 001

Fietsclub MTB/WTC Den Eel houdt eraan om ieder jaar met de plaatselijke kermis een wieler tweedaagse te houden.

De wedstrijd voor junioren op zondag bracht heel wat supporters op de been en die kregen een snelle en attractieve koers te zien met als apotheose een winnaar uit eigen dorp.

IMG 2357 001

MVDP en Nathan Van Hooydonck gingen de winnaars voor in vroegere jaren.

Op het wedstrijdblad verschenen de namen van 48 renners, da’s niet slecht gezien de aantallen van de recentste edities. De Eelse kermiskoers kende in het verleden al heel wat bekende winnaars. Zo waren hier eerder onder andere Mathieu Van der Poel, Nathan Van Hooydonck, Dries Van Gestel en Kevin Vanmarcke primus. Maar dit jaar was het vooral uitkijken naar de vier plaatselijke renners.

Zo stonden Lucas Van Gils (Weelde), Thur Leysen (Ravels) en Krijn Van Geffen (Poppel), allen van Team Kempen en Axel Van Den Broek (Ravels/Team Acrog-Tormans) aan de start. Hun deelname bepaalde ongetwijfeld mee er een stevige aanhang langs het parcours stond.

20 ronden langs Eelse wegen 

IMG 2359 001Er stonden 20 ronden geprogrammeerd, goed voor 88 vlakke kilometers doorheen ons landelijke kerkdorpje. En even over twee gaf de plaatselijke politie sein groen voor een veilige start. Intussen was de miezer van de voormiddag verdampt door een frêle zonnetje dat net door de wolken kon piepen. En de renners hadden er duidelijk zin in, het tempo werd meteen strak gehouden.

Eén van de eerste uitvallen kwam er van Krijn Van Geffen, maar net als sommige anderen kon ook hij niet echt wegraken uit het peloton. Het was pas in de derde ronden dat er twee renners wat ruimte kregen, namelijk Arthur Geens en Thor Stuer. Twee ronden later was hun verhaal echter geschreven en probeerden Cas Smet en Thyn Gijsbrechts het. Ook deze uitval was van korte duur.

Afscheiding in achtste ronde 

IMG 2417 001In ronde acht raakte een drietal wel echt los van de meute, zijnde Arne Heyse uit Verrebroek, Sam Dara uit Keerbergen en Thijs Monden uit Beerse. Zij pakten een kleine halve minuut en hielden stand tot even over half koers nog eens vier andere renners aanpikten. Daarbij Weeldenaar Lucas Van Gils, Stan Meeusen en Cas Smet van Team Kempen en Cyril Mols (Vorselaar) van het WAC Team. En zo was Team Kempen plots met  vier renners vertegenwoordigd.

Dat deze zeven leiders zouden strijden voor de overwinning werd al snel duidelijk. Hun voorsprong groeide snel van dertig seconden naar één minuut, en dat terwijl iedere tegenaanval uit het peloton gecounterd werd door de overige renners van Team Kempen. Met nog drie ronden te gaan was de voorsprong gegroeid tot een geruststellende één minuut en veertig seconden.

IMG 2470 001Op twee ronden van het einde demarreerde Krijn Van Geffen nog uit de groep om zo nog een mooie ereplaats uit de wacht te slepen, hij kreeg even later het gezelschap van Mathias Rommes uit Lier. En vooraan was het wachten op een mogelijke late uitval. En die kwam er ook…

Plaatselijke favoriet trekt laken naar zich toe dankzij teamwork.

Net voor het ingaan van de laatste ronde muisde Lucas Van Gils er vanonder, de toeschouwers schreeuwden hem vooruit bij de laatste passage aan Café Van Dun. Team Kempen speelde het spel fantastisch en controleerde perfect.  Groot was het jolijt dan ook toen het reikhalzende publiek de lokale renner nog steeds solo de laatste rechte lijn zag opdraaien. Gebalde vuisten, IMG 2450 001IMG 2483 001zwaaiende armen, luid getier en tranen van geluk zelfs waren er toen Lucas Van Gils vol trots het zegegebaar mocht maken. Hoe mooi kan het leven toch zijn !

Enkele tellen later spurtte Cyril Mols naar een tweede plaats voor Sam Dara en Cas Smet. Daarna volgde Arne Heyse en de mee vierende teamleden Stan Meeusen en Thijs Monden.

Op één minuut vijfenveertig bolde Mathias Rommes als achtste over de finish. De verdienstelijke Krijn Van Geffen uit Poppel had nog moeten afhaken en werd in de laatste honderd meters nog overspoeld door het peloton waarvan Axel Van Den Broek de snelste was voor Niels Hoskens die de top 10 compleet maakte.

 

IMG 2486 001Van Geffen werd nog 21ste, Thur Leysen moest na een sterk begin halfweg koers de strijd staken vanwege krampen.  

Na de aankomst spraken we nog even met Axel Van Den Broek die na een zwaar seizoen met tal van klassiekers en internationale koersen momenteel in een rustperiode zit. Omdat hij al zo weinig in eigen streek te zien is, wilde hij toch graag starten in Ravels Eel. Een mooi gebaar toch van onze veelvuldige kampioen die half oktober aan zijn veldritseizoen begint.

IMG 2494 001IMG 2505 001Lucas Van Gils was bijzonder blij. Na tweede plaatsen in Waarschoot Lievegem en Arendonk was dit zijn eerste overwinning van het seizoen. Hij bedankte de vele aanwezige supporters en vooral ook zijn teamgenoten die een geweldig koers reden en hem zo aan deze zege hielpen.

 

Proficiat Lucas en een dikke pluim ook voor het enthousiaste publiek en de organiserende wielerclub.

 

1rawepo cameraFOTOREEKS :  GP CAFE VAN DUN 2023 * JUNIORES

UITSLAG : Juniores RAVELS EEL 17.09.2023

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren