AXEL PR kop

Net zoals de profs reden vandaag ook juniores de helleklassieker Parijs-Roubaix. En in die wedstrijd schitterde onze eigen Axel Van Den Broek door als derde te eindigen. Hij reed een ijzersterke koers en moest enkele de duimen leggen voor twee Slovenen.

 

LANGE AANVAL BELOOND MET PRIJS VAN DE STRIJDLUST

 

AXEL PR actieAxel Van Den Broek die volgende maand 18 jaar wordt,  maakte deel uit van een lange 100 kilometer lange vlucht. In de finale kregen enkele achtervolgers nog aansluiting bij de kop van deze wedstrijd voor de Nations Cup. Uiteindelijk draaide een viertal als eerste de wielerpiste van Roubaix op, zij moesten sprinten voor de zege.

 

Axel begon in vierde positie aan de spurt die van ver werd ingezet door huidig wereldkampioen Albert Withen Philipsen. Hij werd nog geremonteerd door de Slovenen Jakob Omrzel en Erazem Valjavec (een ploegmaat van Axel bij Tormans-Acrog maar nu uitkomend in de nationale slectie), en in extremis ook door ons Ravelse talent. Een uitermate sterke prestatie van Van Den Broek die ook nog eens beloond werd met de strijdlustprijs. Vorig jaar eindigde Axel trouwens als elfde in Parijs-Roubaix na een val op veertig kilometer van de finish.

 

AXEL PR 3Voor de juniores (U19) was Parijs-Roubaix 111 kilometer en 17 kasseistroken lang. Grote kampioenen als Jasper Stuyven (2010), de Deen Mads Pedersen (2013) en de Brit Tom Pidcock (2017) wonnen deze jongerenwedstrijd in het verleden.

 

EERLIJKE ANALYSE ACHTERAF

 

Na de zware wedstrijd stond Axel op zijn typische manier de pers te woord.  “De twee Slovenen voor mij waren iets sterker, maar na honderd kilometer in de aanval mag ik fier zijn dat dat ik op het podium sta. Ondanks mijn eerdere zeges en titels is dit het mooiste moment uit mijn AXEL PR autowielerleven”, sprak onze dorpeling. “In de laatste meters wist ik de junioren wereldkampioen nog te passeren om zo toch nog op het podium te belanden, het doet enorm veel deugd. Ik ben trots op wat ik hier gepresteerd heb. Het tenueke dat ik aan heb wil ik ongewassen inkaderen en in de living laten hangen. Ik zal het nooit meer dragen, maar wil er wel aan herinnert blijven, het vele zweet dat erin zit heeft geloond”.

 

ACHTERRUIT VAN AUTO INGESLAGEN

 

De ouders van Van den Broek, Peter en Karin, werden na de huldiging nog minder aangenaam verrast. De achterruit van hun geparkeerde wagen was volledig ingeslagen. Van de dader was geen spoor meer. De streek van Roubaix staat wel bekend als eentje met veel diefstallen en vandalisme.

AXEL PR

SEIZOEN 2024

 

Als tweedejaars junior is Axel Van Den Broek aan een zeer sterk seizoen bezig. Nadat zijn winter/cross-seizoen na een blessure in het honderd liep, legde hij al vroeg zijn focus op de voorjaarskoersen. En dat heeft zijn vruchten af geworpen. Hij zat voor de grote koersen in alle selecties van zijn Tormans-Acrog Team dat onder de vleugels fungeert van profteam Soudal-Quickstep. En dat vertrouwen in onze 17-jarige leverde al prima prestaties op. Axel werd 11de in Kuurne-Brussel-Kuurne, 7de in Nokere Koerse, reed een zeer verdienstelijke Tour du Bocage et de l’Ernée in Frankrijk (19de in het eindklassement) en hij werd vorige week 9de in de Pévèle Classics, een Franse voorbereidingswedstrijd op Parijs-Roubaix. Dat zijn cijfers om mee uit te pakken.

 

Een hele dikke proficiat aan Axel, we zijn trots op zo’n talent in ons dorp !

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren