IMG 1119 002

De traditie houdt nog steeds stand in Ravels Eel. ’s Zondags met de kermis wordt er gekoerst.

Gisteren stond de 12de editie op het programma, het werd een erg natte, maar wel met een mooie winnaar.

IMG 112534 Renners, juniores of U19 zoals dat vandaag de dag heet, schreven zich in voor de wedstrijd doorheen de Voor- en Achtereel. Voor de wielen kregen ze 88 kilometer, netjes verdeeld over de 22 rondjes. De start en finish werden dit jaar enkele tientallen meters verschoven vanwege wegenwerken die niet geheel volgens de verwachtingen vorderden de afgelopen weken. Maar zoals het hoort stond Café Van Dun wel centraal.

IMG 1169Om klokslag 14 uur moest er vertrokken worden, dat gebeurde ook, maar dan wel in een helse regenbui. Tot 5 minuten voor twee was het nog droog gebleven, maar de start van de koers betekende ook de start van een erg regenachtige namiddag.

IMG 1181De renners vlogen er dan maar ineens volop tegenaan, kwestie van het niet te koud te krijgen wellicht. Dat veroorzaakte al wel heel snel scheuren in de groep en na amper 1 ronde telden al een vijftal gelosten. Echte ontsnappingen kwamen er echte niet meteen, daarvoor lag de aanvangssnelheid mogelijk te hoog. Pas in de 4de ronde kwam er een lichte afscheiding toen ondermeer Stan Meeusen en Simon Van Den Kinschot van het ruim vertegenwoordigde Team Kempen aan de boom schudden. Lang liet het peloton niet begaan.

In ronde 7 liet Ruben Verhaegen van het WAC Team zich voor het eerst opmerken. Vanaf dan zou hij de koers IMG 1185volledig mee bepalen. Eerst kreeg hij Arthur Mertens en Cas Smet van Team Kempen nog mee, twee ronden later ging hij op pad met de Brit Peter Drabble en Jarne Ceulemans, twee ploeggenoten. Stan Meeusen probeerde nog aan te sluiten, maar die inspanning bekocht hij al snel. Intussen was Ceulemans ten val gekomen, de twee andere WAC-coureurs maakten er vanaf dan een koppeltijdrit van.

Twee renners gingen nog in de tegenaanval, Arne Heynse van Van Moer Logistics en de intussen recht gekraffelde Jarne Ceulemans. Helse regenbuien maakten de wedstrijd alsmaar lastiger en na half koers bleven er nog slechts 18 renners in koers. Het deerde het leidersduo echter niet, zij stoomden door richting eindstreep.

IMG 1213

Het WAC Team, een satellietploeg van Alpecin-Fenix, imponeerde de wedstrijd en een ijzersterke Jarne Ceulemans illustreerde dat nog eens extra door solo naar de derde plaats te rijden. Vooraan werd er amper gesprint voor de zege. Broederlijk naast elkaar legden Peter Drabble en Ruben Verhaegen de laatste meters af, de Brit kreeg de eer en pakte zo zijn eerste bloemen van het seizoen. Indrukwekkend toch wel wat de WAC-renners vertoonden, het duo haalde een gemiddelde van maar liefst 41,5 km/u.

De spurt voor de vierde plaats werd overtuigend gewonnen door Jonas Leemans voor Tom Crabbe en Xander Verhagen.

IMG 1240IMG 1228De huldiging vond vanwege de aanhoudende regen plaats in Café Van Dun zelf. Dat was maar best ook, want we zagen tal van renners die tekenen van onderkoeling vertoonden. Ouders of verzorgers moesten helpen bij het aantrekken van wat droge kledij terwijl de tanden op elkaar klapperden. Chapeau aan alle renners !

Ook lovende woorden voor de organisatie, WTC/MTB Den Eel en voor alle sponsoren. Alles was weer top in de puntjes verzorgd.