de2vanpoppel

De naam Van Poppel klinkt in het wielerpeloton nog steeds als een klok.

De gebroeders Danny en Boy hebben hun roots ook nog eens in Poppel waar hun moeder nog steeds woont en een home made worstenbroodjeszaak heeft als uitschieter tussen de frituren op de Tilburgseweg.

Moeder Leontien runt er sinds enkele jaren de broodjeszaak met Take-away koffie met haar huidige partner en begint al tekenen van stress te vertonen voor volgende week.

Beiden aan de start in Utrecht.

Haar twee zoons Boy en Danny staan beiden op de shortlist om te starten in de komende Vuelta, de Ronde van Spanje die in het Nederlandse Utrecht van start gaat.

Boy en Danny reden de laatste twee jaar samen in dezelfde ploeg maar daar is dit jaar verandering in gekomen. Terwijl Boy bij Intermarché Wanty Gobert bleef verkaste Danny naar de Duitse formatie Bora waar hij de lead-out werd moest worden van topspurter Sam Bennet.

Voorlopig is Danny dikwijls nog de betere van zijn Ierse spurtbom, en hopelijk kan hij deze topvorm verzilveren tijdens de komende drie weken in de Vuelta. Afgelopen zondag loodsten de broers Fabio Jakobsen naar de overwinning waarbij Danny het gat op Tim Merlier op meesterlijke wijze nog kon dichtrijden zodat Jakobsen de rode loper voor zich kreeg uitgerold naar de Europese titel.

Vuelta rit Breda-Breda

Op zondag 21 augustus krijgen we de zeldzame kans om het duo van Poppel aan het werk te zien in onze eigen regio want dan passeert de Vuelta karavaan Baarle-Nassau via Chaam. Van daaruit gaat het naar Alphen om een lus te maken naar Breda waar ook de start is.

De voltallige supportersclub, met een trotse moeder Leontien en de rest van de familie zal geposteerd staan net na Alphen aan het restaurant Bunga Melati. Iedereen is er welkom met of zonder spandoeken om het peloton aan te moedigen maar vooral om voor Boy en Danny te juichen als ze voorbij komen.

Rond de klok van 12.00u komt de reclame caravan langs, een uur later passeren de renners!

MEER INFO 3E ETAPPE

https://www.touretappe.nl/vuelta-2022-parcours/etappe-3-spanje-route-2022/

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren