© RAWEPO

De Memorial Rik Van Steenbergen wordt komende  zondag 9 oktober 2022 betwist en is een eerbetoon aan drievoudig wereldkampioen Rik Van Steenbergen die van Arendonk afkomstig was.

Een deel van het parcoers lopt over Ravelse wegen en zullen dan ook voor onze burgers vanaf de voordeur kunnen worden gevolgd.

Start en finish aan St Claracollege.

De wedstrijd werd van 1991 tot en met 2012 georganiseerd in de gemeente Aartselaar en de wijde regio (tot aan de rand van Brussel) maar dreigde na 22 edities te verdwijnen. Deze wielerkoers met namen als o.a. Mario Cipollini, Djamolidin Abdoesjaparov, Tom Steels, Andrei Tchmil, Tom Boonen en Greg Van Avermaet op de erelijst, is sinds 2019 van Aartselaar naar de Kempen verhuisd en werd door de organisatie van Karakterkoersen en het initiatief van een aantal Kempische gemeenten in ere hersteld.

Het startschot luidt in 2022 om 13.00 uur op de Kloosterbaan in Arendonk ter hoogte van het Sint-Clara College. Het rennersdorp zal opgesteld staan in 'De Daries'. Iedereen is welkom aan het Sint-Clara College tijdens de opwarming van de renners en de ploegenvoorstelling. Het parcours van bijna 175 kilometer stuurt de renners door 7 Kempische gemeenten waaronder Ravels, met 4 doortochten en de aankomst in de gemeente Arendonk. 

In Ravels zijn de renners te bewonderen langs de Grote Baan, Kerkstraat, Peelsestraat en de Arendonksesteenweg omstreeks 15.30 uur. 

Het nieuwe parcours van deze “Race of the Legends”, met start en aankomst in Arendonk, de geboorteplaats van internationale wielerlegende Rik Van Steenbergen, ligt in de Belgische Kempen waar op de kleinste oppervlakte in Europa de meeste U.C.I. wereldtitelhouders (Jurgen Van den Broeck, Erwin Vervecken, Sanne Cant, Wout van Aert, Tom Boonen, Rik Van Steenbergen, Rik Van Looy) hun roots hebben. 

memorialRVS2022

UURSCHEMA DOORTOCHTEN

pdfdoortochten schema

  

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren