FB IMG 1653998159464

Met enkele topprestaties zet de onlangs 16 jaar geworden renner uit Ravels zijn ambities kracht bij. Hoofddoel blijft voor hem het BK in Basschaat dat op 31 juli plaatsvindt.

AXEL GTBegin dit jaar keerde Axel Van Den Broek terug bij zijn oude ploeg Acrog-Tormans. Tot dan reed ons grote talent gedurende 1 jaar bij Bert Containers-Pauwels Sauzen CT, de opleidingsploeg van Jurgen Mettepenningen. De keuze om terug te keren naar Acrog-Tormans is voornamelijk gemaakt omwille van het uitgebreide wegprogramma dat er gereden kan worden. En gezien de toekomst wil Axel zich zeker ook verder ontwikkelen op de weg. Het team zelf ontving de renner met open armen omdat het bij woorden van voorzitter Jef Robert enorm gelooft in het talent en de carrière van onze dorpsgenoot.

Begin januari pakte Van Den Broek als meteen de nationale veldrittitel bij de eerstejaars nieuwelingen in Lombardsijde . Het was al de 4de Belgische trui in het cyclocross, zijn 7de in totaal. Meer woorden hoef je daar niet vuil aan te maken…

 

Axel RVVVanaf dat moment startte dan ook zijn voorbereiding op het wegseizoen, waar hij als tweedejaars nieuweling zou aantreden. En zijn vorm was al meteen in orde. Zo won hij eind februari reeds de bekende koers Brustum-St Truiden. In maart behaalde hij een 6de en een 4de plaats bij een internationale tweedaagse in Damme en werd hij knap 13de in de klassieker Gent-Wevelgem.

Het BK tijdrijden op 1 mei was een lichte teleurstelling voor Axel, hij eindigde als 9de waar hij toch zeker op een top 5 plaats had gerekend. Maar sindsdien ging het weer in stijgende lijn voor de renner uit Ravels.

 

Axel VKIn de Ronde van Vlaanderen beschikte Van Den Broek over zeer goeie benen moest hij na een zware wedstrijd waarin hij steeds attent op de voorposten zat enkel Cedric Keppens, de leider in de Topcompetitie, laten voorgaan. Een straffe prestatie ! Met die benen wilde hij een week later het Kampioenschap van Vlaanderen winnen, maar ook in Sint-Martens-Bodegem  moest hij tevreden zijn met plek 2. Ook hier reed Axel een sterke koers waarin er vele uitvallen waren. In het slot reed hij met een zestal weg op een helling en moest in de sprint enkel in Louis Weyts zijn meerdere erkennen.

Maar afgelopen weekend was het wel weer raak in de tweedaagse van het Vermarc Cycling Project. In de eerste rit in Rotselaar raakte niemand weg en kwam het tot een massasprint. Daarin toonde Nolan Huysmans zich veruit de snelste, Axel werd mooi 5de.  En dus lag alles nog open voor het eindklassement.

Axel 2DDe tweede rit vond in Nieuwrode plaats en wie ooit al eens fietste in dat Vlaams Brabantse dorpje weet hoe geaccidenteerd het parcours er uit kon zien. Dat was ook het geval en de wedstrijd verliep dan ook veel meer geanimeerd dan daags voordien. Axel Van Den Broek was zowaar de eerste aanvaller van de dag en zou ook later in de koers telkens mee in het offensief gaan. Ook in de slotfase stak Axel het vuur aan de lont, hij kreeg Vlaams-Brabants provinciaal kampioen Stan Craps, Guillaume Daix en de Fransman Edgard Berthelemy mee. Het werd al snel duidelijk dat de winnaar vooraan zat. Van Den Broek zette op het Rot al van ver zijn spurt in, hield stand en klopte Craps nog ruimschoots.

Van Den Broek behaalde niet enkel de dagzege, ook het eindklassement was voor de sterke renner uit Ravels weggelegd. Naast de gele leiderstrui kreeg hij ook nog de groene puntentrui om de schouders.

De fiere Axel liet achteraf niet na zijn ploegmaats van Acrog-Tormans te bedanken voor het prima ploegenspel, zij counterden in het slot iedere tegenaanval. En ook over zijn toekomst liet hij zich nog uit. Zo heeft hij me zijn team beslist het mountainbiken te schrappen van zijn kalender, het veldritseizoen zou hij wel voor driekwart rijden. Zijn grootste doel blijft een goed wegrenner te worden en daarom ook heeft hij 29 juli aanstaande al enige tijd met stip aangeduid. Want in Brasschaat wil hij dan een nieuwe nationale titel pakken.

Veel succes alvast Axel !

 

Foto's : familie Van Den Broek en Acrog-Tormans

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren