Kop GP Van Dun

Op de zondag van Ravels-Eel kermis komen al sinds vele jaren 17- en 18-jarigen naar het kerkdorp afgezakt om er te koersen… met de fiets. Ook dit jaar stond de GP Van Dun weer geprogrammeerd, 39 coureurs schreven zich in. Primus werd een autoritaire Xandres Vervloesem.

IMG 7182 001Wie meteen opviel op de startlijst was Xandres Vervloesem. Hij behoort tot de absolute top van de Belgische juniores en vertegenwoordigt binnen enkele weken ons land op ook het WK in Oostenrijk. Een andere bekende was Mauro Verwilt, de winnaar van de wedstrijd op het Gilseinde in Ravels eerder dit jaar en bovendien een man in vorm, getuige daarvan zijn overwinning in Booischot eerder deze maand en zijn twee tweede plaatsen in de voorbije weekends. Verder telden we nog negen Nederlanders, waaronder Max Van Balkom uit Oud-Turnhout, en een Amerikaan die naar de naam Kevin Vermaerke luistert. Wat opzoek werk leerde ons dat hij meerdere Amerikaanse titels won op zowel de weg als met het mountainbiken. Een mountainbikestage die hij momenteel in Nederland afwerkt bracht hem gisteren in Ravels-Eel, kwestie van wat bij te trainen op snelheid.IMG 7205 001

Om 14u stipt werd het startschot gegeven en vanaf dat moment viel de race geen moment stil, slag om keer waren er renners in de aanval. Een van de eerste aanvallers was trouwens onze Amerikaan. De eerste serieuze schifting kwam er na drie ronden toen Delcommune, Marchand en de Nederlanders Raats en Van Den Bergh er vandoor gingen. IMG 7228 001Zij hielden een viertal ronden stand en pakten maximaal 30 seconden. In het peloton bleven ze namelijk niet bij de pakken zitten, ook daar werd het tempo bijzonder hoog gehouden.

Eens alles weer samen zat besloot Mauro Verwilt er tussenuit te knijpen. Met hem trokken ook “American” Vermaerke, Jente Van Dun, Lode Bertels, Martin Delcommune, Stan Van Den Bergh, Remi Materne, Bastian Marchand en Seppe Coveliers op avontuur. IMG 7231 001Xandres Vervloesem besefte het gevaar en knalde in zijn eentje naar de leiders toe. De goede vlucht was meteen een feit, al moest er wel ronden lang geknokt worden om het gaatje te behouden. In de groep bleven sommigen lange tijd weerwerk bieden totdat Vervloesem vooraan de gashendel helemaal open draaide.

De kopgroep brak in stukken, Verwilt en Coveliers hielden het langst stand, maar Vervloesem besloot om de laatste 40 kilometer solo af te werken. IMG 7260 001Stelselmatig vergrootte hij zijn voorsprong, er stond werkelijk geen maat op de hardrijder uit de nationale selectie... grote klasse !

Met een moyenne van bijna 43 km/u en een voorsprong van uiteindelijk 2 minuten mocht hij het applaus van het talrijk opgekomen publiek in ontvangst nemen. Onder dat publiek opmerkelijk veel plaatselijke politici trouwens, bijna evenveel als coureurs volgens ons… zou er wat op til zijn….

IMG 7262 001

Verwilt spurtte nog naar de tweede plaats voor Vervloesem’s ploegmaat Coveliers die eerder dit jaar in Schoonbroek nog won. Gianni Pavone werd nog afgetekend vierde, ook Van Dun en Van Balkom konden de peloton nog ontglippen. Daarvan was Michiel Verkoeyen de snelste.

Iedereen was het er achteraf over eens… Xandres was veruit de sterkste in Den Eel ! Toch vreemd dat dit pas zijn allereerste overwinning van het jaar was. IMG 7278 001Of misschien toch ook niet. “Ik reed vele grote wedstrijden dit jaar en ook enkele grote rondes in zowel Italië, Tsjechië, Oostenrijk als Frankrijk. Daar winnen is niet evident. Ik behaalde wel de bergprijs in de prestigieuze Oberösterreich Juniorenrundfahrt en reed ook een goed EK. Vanaf nu zet ik alles op het wereldkampioenschap dat plaatsvindt in Oostenrijk, deze kermiskoers was een van mijn laatste voorbereidingswedstrijden”, aldus nog een tevreden Vervloesem.

 

Het was opnieuw een middagje sportief genieten in Ravels-Eel met dank aan de jongens van WTC/MTB Den Eel voor de prima organisatie.

 

FOTOREEKS : GP VAN DUN 2018 - Juniores (PdR)

UITSLAG : GP Van Dun Ravels-Eel 1.14.3 Juniores 16 sept 2018

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren