IMG 6997

Afgelopen woensdagavond was het weer koers op het Gilseinde in Ravels. De vele premies die hier jaarlijks te voor het rapen liggen zorgden opnieuw voor een snelle en spannende wedstrijd (ruim 42 km/u gemiddeld). De sterkste man bleek na 90 kilometer Mauro Verwilt te zijn die zijn medevluchter Steven Pattyn te snel af was.

IMG 699947 Renners haalden hun nummer af voor de Grote Prijs Van Gils Creations, de avondwedstrijd voor juniores die al vele jaren plaatsvindt op de eerste woensdag na de examens. Daarbij ook twee dorpsgenoten met Joppe Leysen en Jitse Laurijssen. Laatst genoemde moest jammer genoeg reeds na 3 ronden het toneel verlaten.

Al in de eerste ronde probeerden renners te ontsnappen, de eersten die een kloof konden slaan waren Sibe Francken uit Zoersel en Hannes van Bouwel uit Nijlen die maximaal 30 seconden voorsprong kregen. In ronde zes (van de twintig) kregen we echter een hergroepering.

IMG 7003Opnieuw Van Bouwel ging er een ronde later alweer vandoor, toen met Michael Decoster uit Bonheiden en Jeno Grootjans uit Lille. Hun poging strandde echter vrij snel. Het werd wel serieus in de twaalfde ronde toen er een vijftal van door ging. Ward Van Dyck, Yannick Vos, Hannes Martens, Steven Pattyn en Robbe De Cock sloegen al snel een bres van 25 seconden. Enkele ronden later vonden de ploegmakkers van Wielerclub Steeds Vooraan uit Kontich, zij stonden met 7 aan de start, het welletjes. Zij trokken even stevig door en een ronde later vonden ze de aansluiting met de leiders.

IMG 7006Steven Pattyn liet het daar echter niet bij en de renner van Van Moer Logistics, nog maar recent terug uit blessure, demarreerde opnieuw ter hoogte van het Gilseinde. Enkel Mauro Verwilt uit Antwerpen komt zijn wagonnetje nog aanpikken. De twee werkten uitmuntend samen en dat resulteerde in een voorsprong van 40 seconden, het was duidelijk dat de winnaar vooraan zat. In de laatste ronde probeerde Pattyn nog solo te gaan, maar Verwilt pareerde onmiddellijk. In de daarop volgende spurt met twee was Mauro Verwilt duidelijk de sterkste. Pattyn werd tweede op drie fietslengten.

 

IMG 7014De spurt om de derde plaats was er eentje met het overgebleven peloton, nog 38 man sterk. Julien Gaspard haalde het daarin voor Xander Geysels, Hannes Van Bouwel en Jasper Van de Plas. Joppe Leysen uit Ravels, die een verdienstelijk wedstrijd reed en zich naar eigen zeggen goed voelde, kreeg in de voorlaatste ronde af te rekenen met felle krampen en werd vroegtijdig afgevlagd.

Voor Mauro Verwilt was dit de allereerste overwinning ooit. Hij voelde zich achteraf enorm trots. "Dat smaakt naar meer", liet hij weten. "Ik reed een attente wedstrijd, koerste veel voorin en kon op het beslissende moment op mijn ploegmaats rekenen die de ontsnapping halfweg koers teniet deden. De samenwerking met Pattyn verliep vlot en toen hij even versnelde kon ik vrij vlug reageren. In de spurt voelde ik me nog vrij sterk, sterk genoeg in ieder geval om mijn eerste bloemen binnen te halen."IMG 7011

Steven Pattyn vond het jammer dat hij niet kon zegevieren, maar was toch tevreden dat hij na een blessure zo snel weer op niveau is. "Ik kwam speciaal naar Ravels omdat de koers 90 kilometer lang was, toch vrij uitzonderlijk voor een doordeweekse wedstrijd. De komende weken rij ik nog enkele grote wedstrijden en trek ik naar het buitenland om zo hopelijk het EK te mogen betwisten".

UITSLAG : JUNIORES RAVELS 2018

FOTOREEKS : JUNIORES GILSEINDE RAVELS (PdR)

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren