v Poppel 2018 podium Binche

Onze dorpsgenoot Danny van Poppel is gisteren winnaar geworden van de 31ste editie van Binche-Chimay-Binche, een wielerwedstrijd die ook bekend staat als de Memorial Frank Vandenbroucke, genoemd naar de gewezen wielergod die in 2009 overleed.

Van Poppel had zijn seizoen eigenlijk al afgesloten, maar hij werd door de teamleiding van Lotto-Jumbo alsnog aan de selectie toegevoegd nadat hij vorige week nog goeie vorm toonde met een derde plaats in de Vlaamse wedstrijd Famenne Ardenne Classic.

V Poppel 2018 BincheDe wedstrijd van gisteren was de afsluiter van de Napoleon Games Cycling Cup en was door het kille weer en met zijn 197 km en de hellende kasseistrook richting finish behoorlijk lastig te noemen. In de slotfase leek de zege te gaan naar Quick-Stepper Zdenek Stybar maar die werd bij het ingaan van de laatste kilometer nog opgeslokt door een fel uitgedund peloton na goed achtervolgingswerk van Lotto-Jumbo. Het Nederlandse team had de snelle Dylan Groenewegen immers vooruit geschoven als kopman.

Het was echter Danny Van Poppel die iedereen verraste met een messcherpe demarrage op de hellende kasseistrook. Hij wist zijn lange sprint vol te houden tot aan de streep en won afgetekend voor Belgische kampioen Yves Lampaert en Oliver Naesen… een mooi podium !

Het was de derde zege van het seizoen voor Van Poppel die dit jaar overstapte naar Lotto-Jumbo na enkele seizoenen in dienst te zijn geweest bij Team Sky. In februari won hij een etappe in de Ronde van Valencia en eind juni was hij nipt de snelste in Halle-Ingooigem, ook een wedstrijd die mee telde voor de Napoleon Games Cycling Cup.