GP VAN DUN kop

De laatste wegkoers op Ravelse bodem zit erop wat betreft 2017. Afgelopen zondag werd in Ravels-Eel door 39 juniores gestreden om de GP Café Van Dun. Het werd een spannende en voor de vele toeschouwers aangename race die werd gewonnen door de snelste van allemaal, Ward Vanhoof uit Mol. Hoewel er van het Ravelse wielercriterium blijkbaar geen sprake meer is, willen we toch meegeven dat Elias Maris de meest regelmatige was van de drie wedstrijden die gegeven werden binnen "groot Ravels".

GP VAN DUN 3 Af en toe een zonnetje, een kwaliteitsvol deelnemersveld en behoorlijk wat publiek, de organisatie - MTB/WTC Den Eel - mocht zich in de handen wrijven. Voorbij de inschrijftafel passeerden 24 Belgen en 15 Nederlanders, daarbij ook Weeldenaar Steven Franck die voor het laatst een rugnummer opspelde. Ook de nummers twee en drie van de wedstrijd vorige week in Poppel, Lars Timmers en Elias Maris tekenden present.

 

KOERSVERLOOP

 

Al van bij het startsein werd erg geknald op de vlakke wegen rond de kerk en door "den Achtereel" van ons kerkdorpje. De eerste echte kopgroep werd gevormd door Antwerpenaar Mauro Verwilt en de Nederlanders Kamiel Wouters, Kevin Reuvers en Chiel Schulten, die ook de eerste van zes tussensprints won. Het peloton liet echter niet begaan, ook de pogingen van onder meer Thomas Verheyen uit Baarle Hertog en Kars Ten Boske uit Wintelre (Nl) kenden geen succes.GP VAN DUN 4

 

In de zesde ronde vond Max Van Balkom, woonachtig in Oud-Turnhout, zijn moment gekomen. Hij kreeg Elias Maris (Oelegem) en even later ook Robbe Snels (Vlimmeren) en thuisrijder Steven Franck mee. Het viertal sloeg een kloofje dat maximaal 20 seconden bedroeg, maar door de prima samenwerking konden ze het jagende peloton lange tijd afhouden. Steven Franck moest in de elfde ronde vooraan afhaken en liet zich terugzakken naar de groep. Het overgebleven trio kon nog standhouden tot de 17de van de totaal 22 ronden, zondermeer een straf nummer.

 

Het tempo zakte geen seconde en er waren nog enkele utvalspogingen in de laatste rondes waaronder  van het viertal Brent Van Der Eycken (Vosselaar), Timo Fuchs (Westerlo) en Jonas Bresseleers (Brasschaat). Maar ook zij konden niet standhouden tegen de nog bijna voltallige meute, slechts 8 renners maakten immers geen deel meer uit van peloton.GP VAN DUN 5

Het werd dus een groepsspurt voor de bloemen en daarin was niets of niemand bestand tegen de pijlsnelle Ward Vanhoof uit Mol. Hij gaf iedereen ruimschoots het nakijken en finishte voor de Nederlanders Tim Bierkens en Chiel Schulten. Robbe Snels werd verdienstelijk vierde voor Michiel Hillen, Elias Maris en Brent Van Der Eycken. En om maar eens aan te geven hoe hard er gekoerst werd in Ravels-Eel... de 88 kilometer werd afgehaspeld aan een gemiddelde van liefst 43,5 km/u !

 

ACHTERAF

 GP VAN DUN 6

Winnaar Ward Vanhoof pakte in Ravels-Eel zijn derde zege nadat hij eerder Provinciaal Kampioen tijdrijden werd in Oostmalle en vorige week primus was in Herselt. "Ik heb dit seizoen vooral grotere wedstrijden gereden, vandaar wellicht pas mijn derde zege vandaag", aldus de hardrijder van Acrog Balen BC. "Ik weet dat ik op het einde kan rekenen op mijn snelle benen en het doet me goed om nu voor de tweede week op rij te winnen, zo op het einde van het jaar. Volgend jaar kan ik aan de slag bij de beloftenploeg van Lotto Soudal(U23), overstappen naar zo'n professionele ploeg is echt super". We gaan ongetwijfeld nog veel horen van deze sympathieke Mollenaar.

 

GP VAN DUN 1We spraken ook nog even met Steven Franck uit Weelde-Statie die een zeer verdienstelijke koers reed, maar helaas zijn fiets aan de haak zal hangen. "Ik ben blij dat ik me vandaag nog kon tonen voor eigen volk. Maar na een vijftal ronden moest ik de andere drie laten rijden toen ik met hen in de aanval zat. Het tempo lag net iets te hoog en zo liet ik me wijselijk terugzakken in het peloton. Het was meteen mijn laatste wedstrijd. Ik ga namelijk verder studeren en ga geen tijd meer hebben om genoeg te kunnen trainen. Ik zou nog wel graag wedstrijden rijden, maar zonder een degelijke voorbereiding is dit uitgesloten", zo eindigde Steven onze korte dialoog te midden zijn naaste supporters.

 

WIELERCRITERIUM GEMEENTE RAVELS WAS DUS NIET MEER

 

GP VAN DUN 7Het regelmatigheidscriterium van onze gemeentelijke Sportraad dat in het leven werd geroepen met als doel om zoveel mogelijk wielrenners, juniores in dit geval, te laten deelnemen aan de wedstrijden binnen onze dorpsgrenzen, was er dit jaar dus niet meer. De 17- en 18-jarige coureurs die aan alle wedstrijden deelnemen maken, bovenop de geldprijzen die bij elke wedstrijd verdeeld worden, kans op een extra geldprijs. Jammer genoeg kregen wij pas vorige week te horen dat dit criterium werd afgeschaft. En blijkbaar waren wij niet alleen, want ook enkele renners kwamen speciaal naar Ravels-Eel omdat ze dachten nog wat extra's te kunnen verdienen.

Daarbij ook Elias Maris uit Oelegem die bij ons uiteindelijk veruit de meest regelmatige van dit seizoen was met zijn vijfde plaats in Ravels op het Gilseinde, zijn derde plaats in Poppel en zijn vijfde plaats van afgelopen zondag. Van ons in ieder geval een welgemeende proficiat voor deze straffe uitslagen !

 

En criterium of niet… wij kijken in ieder geval al uit naar de wedstrijden van 2018.

 

UITSLAGJuniores Ravels Eel 2017

FOTOREEKSJuniores GP Van Dun 2017 - PdR

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren