GP Van Poppe 2017 KOP 001

Voor het derde jaar op rij organiseerde de supportersclub van de wielrennende broers Boy & Danny Van Poppel wielerwedstrijden met vertrek en aankomst aan de kiosk in Poppel. Gingen bij de eerste editie enkel juniores van start en vorig jaar zowel aspiranten als juniores, deze keer mochten opnieuw juniores, maar ook recreanten en gentlemen het beste van zichzelf laten zien.

GP Van Poppe 2017 2Geen aspiranten dus dit jaar in Poppel en dat had alles te maken met een negatief advies van de ordediensten en busmaatschappij De Lijn. Aspirantenkoersen mogen immers enkel op volledig afgesloten omlopen worden gegeven en daar kneep nu net het schoentje. Het Dorp mocht niet worden afgesloten en dus kregen de organisatoren geen omloop in elkaar geknutseld. Door in het programma een wedstrijd voor gentlemen, zeg maar wielertoeristen en niet-licentiehouders, op te nemen werd daar een uitstekende mouw aangepast.

 

JUNIORES

 

GP Van Poppe 2017 1Rond twee uur verzamelden 23 renners aan de start, een bescheiden pelotonnetje dus. Een andere wedstrijd in dezelfde leeftijdscategorie binnen de provincie Antwerpen was hiervan mede de oorzaak, in Herenthout daagden immers ruim 50 jongeren op... Jammer, vooral voor de organisatoren die zeker beter verdienen.

 

De wedstrijd over 84 kilometer en meetellend voor het regelmatigheidscriterium van de gemeente Ravels bracht de renners vanaf de Mierdsedijk en een stukje van Het Dorp over de Beekseweg en enkele bochtige verkavelingswegen als Hulsel, Overbroek en Pannenhoef.  Op zich was dit een mooi parcours, maar de strakke wind maakte het wel lastig. Het deelnemersveld was verdeeld in 13 Nederlanders en 10 Belgen, waaronder ook Steven Franck uit Weelde Statie en Thomas Verheyen uit Baarle Hertog.

 

GP Van Poppe 2017 4Het tempo lag al van bij het startschot, dit jaar gegeven door Boy en Danny Van Poppel die de hele middag present waren, vrij hoog. Toch werd al meteen duidelijk wie de sterksten waren, want al na de eerste ronde trokken Jasper Haest, de winnaar van vorig jaar trouwens, Elias Maris en Lars Timmers de kar. Een echte afsplitsing kwam er echter niet. Achteraan stond de deur daarentegen wel flink open en ronde na ronde moesten renners de rol lossen om dan even later uit de wedstrijd te verdwijnen.

 

Toen de bijzonder sterke Nederlander Jasper Haest even voor half koers besliste om er alleen vandoor te gaan telden we nog slechts 15 coureurs in koers. Haest was veel te sterk voor de rest en bouwde stelselmatig zijn voorsprong uit tot maximaal 1 minuut en 15 seconden. Achter hem bleef de boel bijeen tot helemaal in de slotfase, toen vielen er flinke scheuren.

 

GP Van Poppe 2017 KOPJasper Haest uit Roosendaal trok er zich allemaal niks van aan en soleerde naar een schitterende zege. Achter hem, op ruim een minuut, spurtte Lars Timmers uit Eftelingendorp Kaatsheuvel naar een tweede plaats voor Elias Maris uit Oelegem. Siebe Wuyts (Massenhoven) en Jarno Van Esch (Sint Oedenrode) werd vierde en vijfde, Thomas Verheyen zesde.

De plaatselijke Steven Franck, die op 2 ronden van het einde de rol moest lossen, werd zestiende.

 

De winnaar, we wisten al van vorig jaar dat het een sympathieke kerel is, stond ons ook nu nog even te woord achteraf. "Het was al bij al een eenvoudige zege hier in Poppel. Toch was het vechten tegen de felle wind aan de achterzijde van het parcours waar ik toch nog 39 km/u kon aanhouden. Bij rugwind gaf mijn teller zowat 48 km/u aan. Voor mij was dit de tweede bloementuil van het seizoen na mijn overwinning in Puurs. Als 2de jaars junior heb ik de afgelopen maanden vooral grote rondes gereden en heb ik vooral getraind top klimwerk. Toekomstgericht heb ik deze keuze bewust genomen aan het begin van het seizoen", aldus nog Jasper Haest.

 

GP Van Poppe 2017 5Regelmatigheidscriterium Gemeente Ravels

 

Wat betreft het regelmatigheidscriterium dat de sportraad van onze gemeente enkele jaren geleden in het leven riep ism de organiserende clubs of comités gaat Elias Maris nu aan de leiding. Na zijn 5de plaats in Ravels op Gilseinde eerder dit jaar en zijn 3de plaats van afgelopen zondag telt hij nu 8 punten. Ward Smets van de Kastelse Durvers staat tweede met 11 punten (2+9). De Nederlander Danny Maas is voorlopig derde met 17 punten (10+7) voor zijn landgenoten Jasper Haest (27 punten) en Lars Timmers (30 punten). Verder volgen Thomas Verheyen (31 ptn), Max Van Balkom (47 ptn), Steven Franck (50 ptn) en Mitchell Wynants (51 ptn). Komend weekend bij de Grote Prijs Van Dun in Ravels-Eel kan het klassement dus nog flink dooreen geschut worden. Die wedstrijd ter gelegenheid van Eel kermis is de laatste die meetelt voor het criterium van dit jaar. Al wie nog een flinke extra cent wil verdienen weet wat hem te doen staat nu zondag.

 

RECREANTEN & GENTLEMEN

 

IMG 5853Nieuw op het programma in Poppel was de koers voor niet-licentiehouders door de wielerbond geplaatst onder de noemer Gentlemen. En hier rekende "De Twee van Poppel" op heel wat lokale fietsers. Dat werden er uiteindelijk (slechts) zeven. De andere 17 vertrekkers kwamen uit de ons omliggende gemeenten als Merksplas, Meer, Oud-Turnhout, Vosselaar, Turnhout of Arendonk en van het iets verder gelegen Mol, Malle en Westerlo.

 

Nadat opnieuw Boy Van Poppel de bende op gang schoot trokken de 24 recreatieve renners fel van leer. En dat leverde al meteen slachtoffers op. Daarbij ook Stijn Nooyens uit Poppel, in feite een niet-fietser die als pas gehuwde een weddenschap had afgesloten om deel te nemen. Hij hield het na 1 ronde al voor bekeken, maar werd wel als een held onthaald door zijn makkers, vrienden en familie. Enkele frisse pinten bier later was van de verzuring van zijn spieren geen sprake meer...

 IMG 5854

Intussen raasde de rest door en weerden onze dorpsgenoten zich goed tussen de meute. Enkel Jelle Kennis, na materiaalpech, en Sepp Heyns moesten vroegtijdig afhaken en konden de 60 kilometer niet vol maken. Maar hoe goed de overige plaatselijken Chris Pinet, Seppe Van Gils, Nick Vloemans en Gunther Klaasen ook hun best deden, tegen een viertal dat al voor half koers het hazepad kozen waren ze niet bestand. Teamgenoten Jeroen Haest, Bart Laurijssen en Wim Van Roey staken samen met Jelle Van Aelst ver boven de rest uit. 

 

Zij smeerden het peloton ruim 1 minuut aan hun been en dat kwam niet in het minst door hun vlotte samenwerking. De premies die elke ronde werden gegeven werden dan ook netjes verdeeld door de koplopers. De overgebleven 13 renners konden enkel strijden voor de ereplaatsen. Voorin bleven aanvallen verder uit en met een langgerekte sprint werd het pleidooi beslecht. Het was zowaar enkeling Jelle Van Aelst uit Westerlo die de snelste bleek. Hij pakte met een gemiddelde van ruim 41 km/u de bloemen voor Jeroen Haest, Bart Laurijssen en Wim Van Roey die met een grimas van krampen over de streep bolde.

IMG 5886De vijfde plaats ging uiteindelijk naar onze dorpeling Gunter Klaasen (Ravels Eel) die zich nog lichtjes afscheidde van de grupetto. Kevin De Knaep werd zesde, Kris Van der Moeren zevende. Ook nog een dikke pluim voor Seppe Van Gils (12de), Nick Vloemans (14de) en Chris Pinet (16de) die de eer van ons dorp mee hoog hielden.

 

Winnaar Jelle Van Aelst was enigszins verrast door zijn zege. "Enkele maanden geleden liep ik nog een breuk op na een valpartij, eigenlijk ben ik nog maar enkele weken terug aan het fietsen. Ik reed al wel een ploegentijdrit mee met mijn makkers, maar het was voor mij afzien. Niet verwonderlijk als je weet dat we rond de 48 km/u haalden. Individueel reed ik slechts enkele koersen sindsdien, dit was mijn eerste ruiker dit seizoen. Ik had wel een goed gevoel vandaag en was eigenlijk verbaasd dat de drie ploegmaten niet gingen demarreren. Zelf vertelden ze me dat ze schrik van me hadden. Uit eindelijk had ik nog geluk, want mijn remhandgreep was los gekomen en zo moest ik meestal rijden met mijn handen "in de beugel" van mijn stuur. Maar ik ben enorm blij, zeker ook door het mooie bedrag dat ik hier bijeen kon fietsen".IMG 5897

 

En zo eindigde een mooie wielermiddag in Poppel, het feest rond de kiosk daarentegen duurde nog tot ruim middernacht. Daar had de organisatie een sfeervol horecaplein op poten gezet met doorlopend livemuziek. Hopelijk zijn we volgend jaar weer present.

   

 

UITSLAG :  JUNIORES - GP VAN POPPEL 2017

UITSLAG :  GENTLEMEN - GP VAN POPPEL 2017

 

1rawepo camera FOTOREEKSEN GP van POPPEL 2017  -  © RAWEPO  | PdR

 

JUNIORES - PdR

GENTLEMEN - PdR

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren