renevangils profiel
Vorige week zaterdag in Appels kwam oud profwielrenner René Van Gils nog eens een keer aan de start bij een wielerwedstrijd.
Na het stopzetten van zijn wielerzaak is hij daarom niet gestopt met zijn geliefkoosde hobby en start hier en daar wel eens in een veteranenwedstrijdje.
 
Op de blog van Alfons Volckaerts, zelf ook een verdienstelijk renner in zijn tijd vonden we volgend verslag terug, met dank aan Alfons.
 

Onverwachte winnaar.

renevangilsIn Appels, Oost Vlaanderen zat het spel al vrij vlug op de wagen. Bij de eerste doortocht aan de streep lag het deelnemersveld al in twee delen. We kregen negen renners aan het commando die op korte afstand achternagezeten werden door Jean Blommaert die er echter niet in slaagde om aansluiting te vinden. Meteen was de beslissing een feit en half weg hadden de vluchters al 45 seconden boni op de rest van het deelnemersveld.
De renners aan het commando waren Jozef De Neef, André Bultick, Johny Van Holen, Noël Burggraeve, René Van Gils, Pierre Remory, Jean-Pierre Broothaers, Roger Schouppe en René Mertens.
In het zicht van het spandoek haalde Pierre Remory, die helemaal geen spurt in de benen heeft, verrassend uit. De anderen keken vooral naar René Van Gils die dan maar van ver de spurt op gang bracht en in extremis nog over Remory geraakte. Ook Jean-Pierre Broothaers die pas aan zijn eerste wedstrijd toe was, kon Pierre Remory nog overrulen en tweede worden. 
 

Vier jaar aan de slag als prof bij de wielrenners.

Voor René Van Gils was het al zijn derde seizoenzege. De renner uit Ravels was trouwens vroeger ook vier seizoenen profrenner. Al combineerde hij dat steeds met werken in zijn eigen fietsenzaak. In 1980 toen Van Gils bij het Eurobouw-Cambio Rio team een verbintenis had was hij één van de 46 renners die toen de Ronde van Vlaanderen beëindigden. Michel Pollentier die de kenners onder ons wellicht nog kennen van de peertjes affaire uit de Ronde van Frankrijk kon toen eerder verrassend Francesco Moser en wereldkampioen Jan Raas in Meerbeke in de spurt verslaan.
 

Eens coureur…. Altijd coureur….

Na zijn profperiode bleef René Van Gils zijn fiets getrouw. En in een periode dat gewezen profs niet meer mochten terugkeren naar de amateurs vond hij bij de Sportgroep Van Espen een club die vooral bij de Belgische Vrije Liefhebbers Bond van Waanrode actief was.
Later, wanneer René zijn fietsenzaak overliet en op pensioen ging, was hij vooral aan de slag bij de Vlaamse Wieler Vereniging waar hij vele successen liet noteren. En dat doet hij momenteel met veel zwier over bij de Vrije Wieleramateur Federatie.
 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren