GP Van Gils 2017 KOP

Afgelopen woensdag werd voor de 27ste keer een wielerwedstrijd gehouden op het Gilseinde in Ravels. Deze 20ste Trofee Van Gils (Sweet Creations) kreeg 50 junioren op het startblad die er vanaf het begin duchtig de pees op legden.

Na amper 2 uur wedstrijd pakte Xander Geysels verdient de bloemen.

Steven Franck uit WeeldeOp de deelnemerslijst stonden dus 50 namen, waaronder 13 Nederlanders en 3 Zuidafrikanen, en ook de plaatselijke Steven Franck (Weelde-Statie). Ook streekgenoten Max Van Balkom van buurdorp Oud-Turnhout en Thomas Verheyen uit Baarle Hertog tekenden present. Stipt om 18u30 werd het startschot van deze avondwedstrijd gegeven en konden de renners aan hun 20 rondjes beginnen, goed voor 86km.

 

Elias Maris won tal van rond premiesRobbe Snels en Xander Geysels waren de eerste vluchters, laatstgenoemde liet zich gedurende het verdere verloop trouwens veelvuldig opmerken. Maar al na 1 ronde werden ze vooraan afgelost door het trio Ward Smets, de Nederlander Wessel Coppelmans en Elias Maris. Drie ronden hielden ze het vol en telkens was het Maris die de premie aan de streep pakte, het is immers geweten onder de renners dat er op het Gilseinde iedere ronde een geldpremie te rapen valt.

Er waren nog wat uitval pogingen, waarvan we vooral die na ronde 7 willen vermelden. Toen gingen alweer Geysels en ook Joey Dierckx, Jan Van Laer en de Waal Thibault Dely er van onder. Zij reden hooguit 30 seconden vooruit, maar moesten zich enkele ronden later gewonnen geven aan het jagende peloton.

Alweer Xander Geysels in de aanvalHet bleef onrustig, maar niemand raakte ver voorop totdat Xander Geysels nogmaals zijn duivels ontbond en Ward Smets en Aron Heremans meekreeg. Op die uitval had de rest van het pak geen reactie meer. Het trio reed snel een voorsprong van 40 seconden bijeen en kon die ook behouden. Het werd een spurt met drie die van (te) ver werd ingezet door Heremans, die nog geremonteerd werd door Smets en Geysels. Die twee maakten het nog spannend tot op de meet maar het was Geysels die zijn wiel als eerste over de streep duwde. 30 Seconden later won Wouter Vanparijs de spurt van het langgerekte peloton. Weeldenaar Steven Franck werd verdienstelijk 34ste.

Steven Franck vooraan in beeld reed een knappe koersGeysels was achteraf uiterst tevreden. "Dit was mijn eerste overwinning dit seizoen, een 7de plaats op het Provinciale Kampioenschap en enkele top 10 plaatsen waren tot vandaag mijn beste uitslagen. Het was een bijzonder snelle wedstrijd (de renners haalden een gemiddelde van 43,50 km/u), maar ik voelde me al van bij de start erg goed. Ik wist gelukkig Ward Smets nipt af te houden in de spurt, hij had dan ook al flink wat energie gestoken in de strijd om de ronde-premies".

 

Het comité Gilseinde was alweer tevreden over deze editie en wil volgend jaar op de laatste woensdag van juni opnieuw een groot deelnemersveld naar Ravels lokken.

 

Deze GP IJsklokje was meteen de eerste van het regelmatigheidscriterium voor juniores 2017 van de gemeente Ravels. Ook de wedstrijden van september in Poppel en in Ravels-Eel tellen hiervoor mee. De renners kunnen extra premies verdienen als zij ook aan deze koersen deelnemen. De voorlopige leider is uiteraard Xander Geysels.

UITSLAG : Junioren Gilseinde Ravels 2017

FOTOREEKS : Junioren Gilseinde Ravels 2017 - PdR

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren