Danny van Poppel heeft dit prille wielerseizoen al enkele malen zijn goeie vorm laten zien. Onze dorpsgenoot van Team Sky zegevierde vandaag door de proloog van de Herald Sun Tour in Australië op zijn naam te schrijven. Hij is meteen de eerste leider in deze vijfdaagse wielerkoers.

Het 23-jarige sprinttalent uit Poppel was in de ultrakorte proloog ijzersterk, hij vestigde zelfs een nieuw parcoursrecord in de straten van Melbourne. Voor de 2,1 kilometer had hij slechts 2 minuten en 32 seconden nodig, goed voor een indrukwekkend gemiddelde van 49,6 km/uur. De Australiër Breton Jones werd tweede, diens Nieuw-Zeelandse ploeggenoot Alex Frame derde. Chris Froome, ploegmaat van Van Poppel en vorig jaar winnaar van deze rittenwedstrijd, was zeven seconder trager van Danny.

Team Sky 2017 Van Poppel DannyDe jongere broer van Boy Van Poppel die uitkomt voor Team Trek is normaal gezien een man voor de massasprints, maar bewees eerder al ook een specialist te zijn in korte tijdritten. Zo was hij in 2014 ook de snelste in de proloog van de Ronde van Luxemburg.

Danny rijgt de ereplaatsen trouwens flink aan elkaar begin 2017. In de Santos Tour Down Under van twee weken geleden behaalde hij een tweede, een derde en 2 vierde plaatsen, telkens won daar de pijlsnelle Celab Ewan.

De jonge Sky-renner is dus uitstekend bezig, hopelijk kan hij deze vorm nog een tijdje behouden. Succes alvast Danny !


Top-5 proloog Harold Sun Tour 2017

1. Van Poppel (SKY)
2. Jones
3. Frame
4. Hepburn
5. Howard

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren