Van Poppel Yorkshire 2de rit

Danny Van Poppel uit ons eigenste Poppel mag mee naar Qatar ! Hij zal daar voor Nederland de kleuren verdedigen bij het WK Wielrennen voor professionals op zondag 16 oktober. Dit is vooral een bekroning voor zijn uitstekende seizoenseinde.

Danny van_Poppel_-_SkyDe Nederlandse bondscoach Johan Lammerts heeft vandaag de selecties bekend gemaakt voor de wereldkampioenschap wielrennen in Qatar. De Nederlandse keuzeheer kwam tot een mix van gepatenteerde hardrijders en snelle sprinters. Wat dat laatste betreft rekent oranje vooral op Nationaal kampioen Dylan Groenewegen en onze Danny van Poppel, beiden maken trouwens hun debuut op een WK voor profs.

 

Danny Van Poppel heeft zijn selectie niet gestolen. De Sky-renner reed een goed seizoen en rijgde vooral sinds augustus de ereplaatsen aan elkaar. Hij pakte in 2016 ook vier keer de bloemen. Een eerste kwam er al in de tweede etappe van de ronde van Yorkshire in april. De andere drie overwinningen kwamen er in augustus, toen Danny zowel de eerste als tweede etappe pakte in de ronde van Burgos en ook primus was in de tweede rit van de Arctic Race of Norway. De jongste Van Poppel werd ook 4de op het Nederlands kampioenschap, 4de in de Hamburg Classic en 6de in de Scheldeprijs. Tijdens de afgelopen Eneco Tour kwam hij nog hard ten val in de eerste rit, maar twee dagen later werd hij knap 2de nadat hij in extremis werd gecounterd door Sagan.

 

Van Poppel rijdt trouwens ook in 2017 nog voor Team Sky. Zijn broer Boy die niet geselecteerd werd voor het WK verlengde zijn contract bij Trek Segafredo onlangs met 2 jaar.

 

Danny Van Poppel BurgosDit is, om compleet te zijn, de volledige Nederlandse selectie voor Doha (Qatar) :

Dylan van Baarle
Tom Dumoulin
Jos van Emden
Dylan Groenewegen
Koen de Kort
Sebastian Langeveld
Tom Leezer
Niki Terpstra
Danny van Poppel

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren