Juniores eel kop

Afgelopen zondag werd in Ravels-Eel de laatste manche van het wielercriterium voor juniores van de gemeente Ravels verreden.

De Grote Prijs Café Van Dun trok 43 jongelingen die er een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd van maakten. Michael Delbaen uit Lint pakte de zege voor zijn twee Nederlandse vluchtgezellen. Het Ravelse regelmatigheidscriterium werd gewonnen door Dylan De Peuter uit Kasterlee.

DF8K5098Fraai najaarsweer, een knap deelnemersveld en een meer dan behoorlijke belangstelling langs de kant van het parcours, meer konden de organisatoren niet wensen. Aan de start verschenen 35 Vlamingen, 7 Nederlanders en een Israëliër, met name Saar Hershler van de club "Onder Ons" uit Parike. Ook Lotte Kopecky fietste mee. Zij is aan een erg sterk seizoen bezig en pakte eerder dit jaar tweemaal goud op het EK baanwielrennen (Omnium en puntenkoers), werd Belgisch kampioen tijdrijden bij de beloften en werd vice-kampioen bij de Vrouwen-profs bij zowel het tijdrijden als bij de wegrit. Leuk dus om deze Lotto-Soudal renster hier aan het werk te zien.

Toch was er nog een probleemje vooraf. De organisatoren gingen ervan uit dat de wedstrijd om 14u zou starten en ook de politiediensten werden zo geinformeerd, maar volgens de fiche van de Belgische Wielrijdersbond moest er gestart worden om 14u30 omdat de aanvraag zo was gebeurd. Na wat discussies heen en weer werd er rond kwart over twee gestart, het duurde immers even vooraleer elke renner op de hoogte was gebracht. Maar eens het signaal groen stond, werd er meteen geknald op de vlakke omloop rond de kerk van den Eel.

 

KOERSVERLOOP

DF8K5159Erg bedrijvig was ondermeer Alain Broos uit Baarle Nassau, eerder al tweede op het Gilseinde dit jaar. Hij probeerde meermaals weg te geraken, maar miste wel een vlucht van zeven renners die geleidelijk aan een fraaie voorsprong uitbouwden. Toch werden de vluchters enkele ronden later weer tot de orde geroepen. Er volgenden diverse aanvallen, ook Lotte Kopecky was actief, maar hoe langer de wedstrijd vorderde hoe moeilijker het leek te worden om weg te geraken. Tot Broos nog eens doortrok en eerst zes en daarna nog eens twee renners mee kreeg, waaronder Jonas Van Schaeybroek, Michael Delbaen en de Nederlanders Jeroen Krimpen en Wesley Mol. Deze groep van negen zou de latere winnaar afleveren.

DF8K5798Met nog drie ronden te gaan trokken drie renners na een premiespurt door, dat waren Krimpen, Mol en Delbaen. Zij maakten er een knallende slotfase van, enkel tegenaanvaller Alain Broos kwam nog enigzins in de buurt. Het werd een felle spurt op de lange baan van de Vooreel die werd gewonnen door Michael Delbaen uit Lint. Onze Noorderburen Jeroen Van Krimpen en Wesley Mol werden twee en drie, twintig seconden later werd hun sterke landgenoot Broos vierde. "Best of the rest" werd Jonas Van Schaeybroek voor Wout Huygen en de Nederlander Lars Timmers. Onze Israëliër Hershler werd elfde, Tom Van den Borne, zijn ouders hebben nog roots in Den Eel, werd twaalfde en Lotte Kopecky finishte knap dertiende.

Voor Michael Delbaen was het de eerste zege van dit stilaan aflopende seizoen. De overwinning deed hem zichtbaar veel goed, hij strandde dit jaar al enkele malen op het podium en behaalde tal van dichte ere-plaatsen. Dit is de kers op de taart van zijn niet onaardig wielerseizoen.

 

WIELERCRITERIUM GEMEENTE RAVELS GEWONNEN DOOR DYLAN DE PEUTER

DF8K5886Tijdens het stilaan aflopende wielerseizoen 2016 organiseerde de gemeentelijke sportraad van Ravels in samenwerking met de organisatoren van wielerwedstrijden voor de vierde maal een wielercriterium. Dat regelmatigheidscriterium werd in het leven geroepen met als doel om zoveel mogelijk wielrenners, juniores in dit geval, te laten deelnemen aan de wedstrijden binnen onze dorpsgrenzen. De 17- en 18-jarige coureurs die aan alle wedstrijden deelnemen maken, bovenop de geldprijzen die bij elke wedstrijd verdeeld worden, kans op een extra geldprijs. Afgelopen zondag in Ravels-Eel werd de laatste wedstrijd van dit drieluik (Weelde viel dit jaar weg vanwege concurrentie met het Provinciaal Kampioenschap) beslecht. Er kwamen nog een elf renners in aanmerking voor het eindklassement.

DF8K4903De 2016-editie van het gemeentelijke wielercriterium werd uiteindelijk gewonnen door Dylan De Peuter uit Kasterlee. Hij werd 5de in Ravels op het Gilseinde (32 deelnemers), 16de in Poppel (41 dlns) en 22ste in Ravels, goed voor de 43 punten. En dat was nipt 1 puntje minder dan Maris Elias uit Oelegem en 7 punten meer dan Mats Van Steensel uit Kalmthout. Brent Van Der Eyken, Max Toen en Alex Van Doninck weren respectievelijk vierde, vijfde en zesde.

Wij gaan ervan uit dat ook volgend jaar weer een criterium georganiseerd zal worden. Dit jaar is gebleken dat zo ook de tweederangs renners, zij die niet altijd mee kunnen doen voor de prijzen, wat extra's kunnen verdienen. Wij kijken in ieder geval al uit naar de wedstrijden van 2017.

 

Uitslag : Juniores GP Cafe Van Dun 2016 

 

1rawepo camera   Fotoreeks : © Juniores Ravels Eel 2016 - Luc Timmermans

 

Eindstand criterium_juniores_Ravels__reglement Uitslag Criterium_Juniores_Ravels_2016 Juniores eel_-_eindsprint_frontaal

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren