gpvp kop

De broers Boy & Danny Van Poppel hebben de koersmicrobe Poppel weer laten binnen sluipen. Drie jaar na de oprichting van de supportersclub en een jaar na een eerste inrichting slaagde het bestuur erin een hele middag te vullen met knappe wielerwedstrijden. Want niet alleen de Juniores gingen van start, ook de aspiranten mochten koersen door het centrum en enkele landwegen van onze meest noordelijke deelgemeente. Het goed opgekomen publiek kon het wel smaken.

gpvp asp_12gpvp briekASPIRANTEN 12 JAAR

 

Reeds even na het middaguur trok een eerste peleton zich op gang, zeg trouwens maar peletonnetje want er daagden slechts 9 aspiranten van 12 jaar op. Daarbij wel een renner van het Ravelse BMX en ATB team, namelijk Briek Bertels. Hij zou uiteindelijk net het podium missen en vierde finishen. Aaron Dockx uit Rijkevorsel was hier veruit de sterkste. Hij kwam solo aan en wie weet treedt hij wel in de voetsporen van zijn nonkel Gert die momenteel bij Lotto Soudal prof is. Dries Mensch werd driekwart minuut later afgescheiden tweede, de spurt van de achtervolgers werd nipt gewonnen door Vico Goossens.

 

 

ASPIRANTEN 13 JAAR

gpvp asp_13gpvp Rick_Vermeulen

De 13-jarigen waren met zijn twaalven. Ook hier kwam een renner van het plaatselijke wielerteam aan het werk, met name Warre Janssens die in Oosthoven woont. Maar ook Rick Vermeulen stond aan de start, een jonge Poppelse renner die uitkomt voor de Kastelse Durvers. Hij eindigde verdienstelijk als 8ste.
Deze wedstrijd bleef lange tijd gesloten, pas in de voorlaatste ronde trok Robbe Coeckelberghs van leer. Hij werd echter in de laatste ronde ingerekend. Het kwam tot een lange sprint van een compact peleton en Jarne Van der Eycken van Acrog-Balen BC was hierin oppermachtig Zijn ploegmaat Coeckelberghs werd alsnog tweede. De derde plek ging naar Warre Janssens die nog nipt Jens Hendrijckx kon voor blijven. Janssens was uitermate tevreden over zijn prestatie, als mountainbiker rijdt hij slechts sporadisch op de weg en deze podiumplaats kwam dan ook als een grote verrassing. Tijd voor een carriere-switch ?

 

 

ASPIRANTEN 14 JAAR

gpvp asp_14gpvp asp_14_dames

Gelukkig voor de organisatoren en het publiek kwamen de oudste aspiranten met iets meer opdagen. Onder de 22 deelnemers zaten ook drie meisjes waaronder de Vlaamse Kampioene 2016 Stephanie Kemps.
Er werd al vanaf het begin stevig doorgereden, Diel Vergote liet met een vroege uitval al meteen zien dat hij over goede benen beschikte. Pechvogel van deze race werd Maarten Van Alphen van de Kastelse Durvers die al vroeg uit koers verdween na een kettingsbreuk.
Terwijl de renners hun rondjes verder afwerkten begon het plein rond de kiosk van Poppel steeds voller te lopen en op het gecreerde terras werd het ook alsmaar gezelliger, dat hadden we mooi voor elkaar. In het peleton kwam er geen afscheiding meer, hoe hard er soms ook gesleurd werd. Een sprint met 19 besliste de wedstrijd en daarin was de bedrijvige Diel Vergote duidelijk de sterkste. Cisse Van Dijck werd op enkele meters tweede voor Sam Claes. Yenthe Van Lommel werd knap 7de een eerste dame.

 

 

JUNIORES

gpvp ambiance

Het was inmiddels al ruim vier uur geweest toen de juniores zich mochten opmaken voor hun race van 84 km. De wedstrijd, meetellend voor het regelmatigheidscriterium van de gemeente Ravels, ging in tegenstelling tot vorig jaar bij de eerste editie wel door het centrum van Poppel. Danzij de steun van de gemeente en de politiediensten kregen de renners dan ook een mooie omloop voorgeschoteld over zowel de brede asfaltweg van het Dorp in de richting van Weelde als over enkele bochtige verkavelingswegen tussen de Heesdijk en de Mierdsedijk.

gpvp Jasper_HaestEr schreven zich 41 juniores in waaronder 23 nederlanders, niet slecht zo op het einde van het seizoen.

Het tempo lag van bij de start erg hoog en een lang gerekte groep stoof voor het eerst de landwegen op. Al in de tweede ronde vormde zich een kopgroep van liefst 7 renners, 4 belgen en 3 Nederlanders. Ondermeer een sterke Jasper Haest en Jarno Mondelaers staken toen reeds de neus aan het venster en de beslissende vlucht leek vertrokken. Maar hoewel de leiders tot een halve minuut uitliepen, wist een drietal nog aan te sluiten.

Het feestje ging echter niet door, ondanks het strakke tempo kwam het tot een volledige hergroepering bij het ingaan van de 7de ronde. Niet veel later trok de nederlander Martijn Knoppert echter op avontuur. Hij bleef zowat 2 ronden aan het commando tot Jarno Mondelaers uit het belgische Laakdal kwam aansluiten met Knoopert's ploegmaat Haest in zijn wiel.

gpvp junioresKnoppert leek zijn beste pijlen verschoten te hebben en moest vooraan afhaken in de voorlaatste ronde. Mondelaers en Haest stoomden door, het peleton zou niet meer terugkeren. In de laatste kilometers ontbondt Jasper Haest uit het nederlandse Roosendaal dan zijn duivels, Mondelaers moest passen en zo finishte Haest afgescheiden. Mondelaers werd tweede en Tim Naberman, een andere noorderbuur, won de spurt van het peleton.

De toeschouwers zagen een prachtige en spannende wedstrijd die aantoonde dat er, ondanks enkele kleine kinderziekten, nog wat groeimarge is voor deze organisatie. Ze zijn in ieder geval meer dan op de goeie weg.

De winnaar, een sympathieke kerel trouwens, stond ons nog even te woord achteraf. Hij vond het vooral een moeilijke wedstrijd maar had al meteen door dat hij goeie benen had. Toen hij mee in de eerste ontsnapping zat dat hij dat dewe zou standhouden, maar dat verliep anders. Toen hij op het einde met zijn ploegmaat Knoppert en Mondelaers weer weg raakte wist hij dat het goed zat. En met een late uitval kon hij Mondelaers nog verschalken. Ondanks zijn sterke seizoen pakte hij in Poppel pas zijn eerste zege.

 

 

REGELMATIGHEIDSCRITERIUM RAVELS

In het regelmatigheidscriterium van de gemeente Ravels gaat David Dekker aan kop met 14 punten, hij werd 11de in Poppel en eerder 3de op het Gilseinde te Ravels. Deze competitie omvat alle junioren-wedstrijden die gereden worden binnen de grenzen van Ravels. Dat zijn naast de afgelopen GP Van Poppel en de GP IJsklokje op het Gilseinde in Ravels ook GP Van Dun, de kermiskoers van Ravels-Eel die volgende zondag plaatstvindt. Voor het eindklassement van het criterium tellen de beste drie uitslagen. De eerste drie van het eindverdict krijgen een extra geldprijs. Hopelijk tot zondag dus !

Stand regelmatigheidscriterium :

David Dekker1 Dekker David 14 160 euro
2 Maris Elias 21 130 euro
3 De Peuter Dylan 21 110 euro
4 Wuyts Mathijs 33
5 Van Alphen Damian 34
6 Kerkhofs Rob 41
7 Van Steensel Mats 42
8 Van Der Eyken Brent 42
9 Van Donick Alec 51
10 Hogeweg Tom 116
11 Toen Max 125


UITSLAGEN :

ASPIRANTEN 12 - 13 - 14 jaar


JUNIORES GP Van Poppel

 

FOTOREEKS

GP Van Poppel 2016 - Aspiranten & Juniores

 

Tussenstand Criterium

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren