Juniores Ravels kop

Afgelopen woensdag werd voor de 26ste keer gekoerst op en rond het Gilseinde in Ravels. De vele files op de wegen rond Turnhout zorgden er wel voor dat enkele jongeren niet tijdig aan de inschrijftafel arriveerden. De wedstrijd werd nog met een kwartiertje uitgesteld, omstreeks 18u45 trokken 32 juniores zich op gang voor deze 19de Trofee IJsklokje over 86km. Zo’n twee uur later kwam de Nederlander Dennis Van der Horst met een gemiddelde van liefst 42,77 km/u als eerste over de streep.

Juniores Ravels_SprintHet aantal deelnemers viel dus wat tegen, de afgelopen jaren schommelde dat immers tussen de 50 en 70. Bij de 32 renners, waaronder 12 noorderburen, zaten enkele klinkende namen. De Nederlander Van der Horst bijvoorbeeld, hij werd onlangs nog tweede op het Nationale Kampioenschap en werd vorige zomer derde op het EK voor juniores in Estland. Zijn landgenoot David Dekker werd op hetzelfde Nederlands Kampioenschap derde en werd eerder dit jaar eindlaureaat van een driedaagse Internationale wedstrijd in Frankrijk. Ook Alain Broos uit Baarle Nassau reed al puike uitslagen bijeen, zo pakte hij afgelopen zaterdag nog de bloemen en werd hij een dag later derde. Van Belgische zijde was het vooral uitkijken naar prijzenpakkers Dylan De Peuter, Wout Huygen, Jonas Van Schaeybroek en Lucas Commissaris.

Juniores Ravels_Broos_in_aktieHet weer zat niet echt mee, er viel af en toe wat nat en de temperatuur lag enkel graden te laag. Gelukkig hadden de renners er zin in, ze waren zonder twijfel gemotiveerd omdat er op het Gilseinde zoals geweten iedere ronde voor een premie kan gespurt worden. Er werd hard gereden vanaf het begin, met al vroeg een uitval van een vijftal. Dat waren de Nederlanders Damian Van Alphen, Dennis Van der Horst en Marco Geleijnse, en onze landgenoten Brent Van der Eycken en Wout Huygen. Zij hielden 7 van de 20 rondes stand en hadden een maximale voorsprong van 20 seconden. Het waren vooral Dylan de Peuter en Alain Broos die de kloof mee dichtten.

Het was toen half koers en er volgden enkele uitval pogingen van enkele trio’s, waarbij opnieuw De Peuter erg actief was. Intussen verdwenen al een zevental renners uit de wedstrijd.

Juniores Ravels_beeld_uit_koersIn de 15de ronde werd de koers in een beslissende plooi gelegd door toedoen van Van der Horst, Lars Timmers en Wout Huygen, die even later gezelschap kregen van Broos, Dekker, Mathijs Wuyts, Jens Decleyre en alweer De Peuter, de rest was gezien. Zeker toen Broos en Van der Horst er tussenuit knepen op drie ronden van het einde. Die twee legden er een hels tempo op en werkten bovendien goed samen.

Het werd een sprint met twee waarin Dennis Van der Horst duidelijk de snelste was, Broos volgde op een meter of twintig. David Dekker kleurde het podium volledig oranje. Hij bleef Mathijs Wuyts en Dylan De Peuter voor.

 

Van der Horst was enorm tevreden met zijn prestatie in Ravels. “Het is mijn 5e zege van het seizoen”, verklaarde de tweedejaars junior achteraf.Juniores Ravels_Bloemen “Ik heb een weekje rust achter de rug en wilde hier terug wat ritme op doen. Al in de derde ronde ging er met vier anderen vandoor, maar het ging niet snel genoeg om voorop te blijven. Toen ik weer voorop kwam met zes anderen met nog 5 ronden te gaan, voelde ik dat dit de goeie vlucht was. Toen Alain Broos demarreerde heb ik niet getwijfeld en met ons tweeën konden we buiten schot blijven. De sprint won ik vrij vlot”.

Juniores Ravels_DekkerOok Alain Broos was content van zijn race die een bevestiging was van zijn goeie vorm.

 

Deze GP IJsklokje (Van Gils Creaties) was meteen de eerste van het regelmatigheidscriterium voor juniores 2016 van de gemeente Ravels. Ook de wedstrijden van 11 september in Poppel en 18 september in Ravels-Eel tellen hiervoor mee. De renners kunnen extra premies verdienen als zij ook aan deze koersen deelnemen. De voorlopige leider is uiteraard Van der Horst.

 

UITSLAGJuniores Ravels 29 juni 2016

 

fotograaf   FOTOREEKSEN : 

 

Juniores Gilseinde Ravels (PdR)   

Fotoreportage Andreas Vermeeren

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren