Juniores Ravels Eel 2015 heading

Slechts dertig renners kwamen afgelopen zondag aan de start van de kermiskoers voor juniores in Ravels-Eel. De wedstrijd was meteen de afsluiter van het criterium van de gemeente Ravels, een wielervierluik waaraan een leuke prijzenpot is verbonden. Winnaar afgelopen zondag werd de Nederlander Willem Bok. Dries Van Dyck pakte nipt het regelmatigheidscriterium.

IMG 2941-001Hoewel ze slechts met 30 de inschrijftafel passeerden, maakte de juniiores er wel een knappe wedstrijd van. Op geen enkel moment viel de race stil, slag om keer waren er renners in de aanval.

Brent Meeus en de Nederlanders Jorna Gijs en Marco Mook waren de eerste vluchters, Yoran Vanderveken wist even laten aan te sluiten, en nog een ronde verder pikten ook Mats Vansteensel en onze plaatselijke rijder Bart Van Gael (uit Ravels) aan. Ze werden echter gegrepen in de zesde ronde.

Opnieuw Gijs, nu met Lars Akkermans, trok er weer al snel vantussen, Jim Duijvesteijn reageerde als eerste. Het peloton liet echter niet begaan en al snel volgde een nieuwe demarrage van ...alweer Gijs, nu met Brent Meeus. En zo ging dat de hele tijd maar door. Het peleton begon te kreunen en toen in de 17de ronde (van de 22) de Willem Bok en Lars Akkermans de beslissende vlucht forceerden, scheurde de groep in verschillende stukken.

IMG 2949-001De ijzersterke Nederlander Bok nam het merendeel van de kop voor zijn rekening, de rest moest toezien. Akkermans kon ternauwernood het wiel van Bok houden, maar toen deze in de slotronde nog eens versnelde moest hij passen.

Willem Bok uit Maren-Kessel (nl) won zo verdient de kermiskoers van Ravels-eel voor Lars Akkermans. Beste achtervolger werd Yoran Vanderveken uit Tremelo. Naast 1 en 2 werden ook 4 (Marco Mook) en 5 (Jorna Gijs) bezet door Noorderburen. Onze eigenste Bart Van Gael werd 13de.


Bok die uitkomt voor team TWC Pijnenburg was tevreden over zijn wedstrijd. "Het is mijn derde zege dit seizoen, niet onaardig voor een eerstejaars junior. Onlangs werd ik nog tweede in Sint Niklaas en derde in Buvingen, leuk om zo mijn wegseizoen af te sluiten".

CRITERIUM RAVELS

IMG 2960-001De strijd om het wielercriterium van de gemeente Ravels was enorm spannend, zo spannend zelfs dat er in de top vijf een aantal met gelijke punten eindigden en zo moest de prijzenpot worden uitgebreid. Alle vier de gereden wedstrijden binnen onze dorpsgrenzen kwamen in aanmerking, zowel die van Poppel, Weelde, Ravels (Gilseinde) en deze van Ravels-Eel. Om in het klassement opgenomen te worden moesten de renners aan minimaal 3 van deze koersen deelgenomen hebben. De slechte uitslag van de vier mocht weggelaten worden.Ranking wielercriterium_Ravels

En zo werd, na enig telwerk, Dries Van Dyck uitgeroepen tot winnaar. Hij werd tweede in Poppel, vijfde in Weelde en vijftiende in Ravels-Eel en kreeg prompt een premie van 125 euro aangereikt door Schepen van Sport Koen Rombouts. Mats Van Steensel werd twee in de ranking voor Diederik Pemen en Lucas Commissaris die gezamelijk derde werden.

 

Uitslag Ravels-Eel :Juniores 20 sept 2015

Fotoreeks : Juniores Ravels Eel (PdR)

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren