DVP 12de etappe Vuelta

Onze Poppelse wielerbroeders Boy en Danny van Poppel fietsen komend seizoen niet meer in dezelfde ploeg. Dit jaar reden ze nog samen bij het Trek Factory Racing team waarvan ook Fabian Cancellara deel uitmaakt. Maar in 2016 scheiden hun sportieve wegen. Boy blijft bij Trek, jongere broer Danny stapt over naar het grote Team Sky.

2vanpoppelBoy van Poppel blijft enigzins verrassend bij het Trek team. Er werd de afgelopen maanden druk gespeculeerd over zijn toekomst, vooral omdat een contractverlenging uit bleef. De namen van Roompot en Jumbo/Lotto.nl kwamen daarbij steeds naar voren. Maar Boy blijft de Amerikaanse ploeg dus trouw en kon zijn contract met 1 jaar verlengen.

De 22-jarige Danny, 5 jaar jonger dan Boy, heeft een overeenkomst bereikt over een meerjarig contract bij de Britse topploeg SKY. Hij stond in de belangstelling van meerdere ploegen. Zo kon de jonge sprinter ook terecht bij Jumbo/Lotto.nl, Roompot, Giant-Alpecin en BMC.

Danny-in-Vuelta-728x350Bij Sky zal Danny de komende jaren worden opgeleid tot een renner die naast massasprints ook in klassiekers zou moeten scoren. Met ploegleider Servais Knaven komt hij alvast een streekgenoot tegen in het Britse team.

Danny werd de afgelopen weken vooral hot door zijn prima prestaties. Zo won hij vorige week de twaalfde etappe in de Ronde van Spanje, een rit over 173 kilometer (Escaldes-Engordany - Lleida). In een massasprint was hij toen op een indrukwekkende manier oa Impey, Degenkolb en Rojas de baas. Zijn winst was des te opmerkelijker gezien Danny op twaalf kilometer van de finish nog lek reed.

VP Uitslag_SpanjeEnkele weken eerder was hij ook al sterk bezig in de Tour de Wallonie waar hij twee etappes won. Op de beruchte muur van Thuin knalde hij daar met een lange sprint bergop kleppers als Philip Gilbert uit het wiel.

En zo mogen we meer dan trots zijn op onze dorpsgenoten... Dat belooft alvast voor 2016 !

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren