Joyce De Pinte kop

Joyce Heyns vertrekt richting het BK Wielrennen voor Dames Jeugd met een zege op zak. Afgelopen maandag was onze dorpsgenote de allerbeste in De Pinte nadat op zaterdag al tweede werd. De vorm lijkt juist op tijd te komen.

Joyce Heyns_-_knappe_spurtIn het verleden bewees de inmiddels 16-jarige uit Ravels-Eel al een stukje te kunnen hard fietsen. Zowel in het veld als op de weg pakte ze tal van bloementuilen en zelfs titels. Dit seizoen komt ze uit voor het Keukens Redant Cycling Team en bovenal krijgt ze trainingen en veel wijze raad van de gewezen Belgische kampioen bij de dames Liesbet De Vocht.

Het in zee gaan met de Arendonkse De Vocht begint nu reeds zijn vruchten af te werpen. De voorbije weken rijgde Joyce Heyns de ereplaatsen aan elkaar. Een daar zitten de trainingsschema's van Liesbet zeker voor iets tussen. Bovendien krijgt Joyce heel wat tips en taktische richtlijnen van de kersverse mama die haar carriere afsloot bij de Belgische Lotto-formatie.

In het begin van het seizoen behaalde Joyce al een 9de, een 2de en een 3de plaats en op de dag van de arbeid (1 mei) werd ze 5de in het Belgisch Kampioenschap tijdrijden bij de Meisjes Junioren. Twee dagen later werd ze nog eens 4de.

Joyce -_De_PinteAfgelopen weekend ging de knappe fietster aan de slag in twee wedstrijden. Op zaterdag werd ze finaal 2de in Herchies-Vacresse en op Pinkstermaandag was ze de snelste in De Pinte. Daar maalde ze de wedstrijd af tegen een gemiddelde van ruim 36 km/u. Ze probeerde enkele malen te ontsnappen, maar de mislukte. Op enkele ronden van het einde wist ze met 15 anderen weg te glippen om het dan in een machtige en lange spurt af te maken. De Hongaarse Dorottya Kanti werd tweede, Fenna Vanhoutte derde en Elise Vander Sande vierde.

Komende zondag moet Joyce aan de slag in Libramont waar het Belgisch kampioenschap wordt beslecht voor juniores en voor dames-jeugd. Ze hoopt op de pittige omloop op een dichte ereplaats. Hopelijk zien we haar daar op het podium klimmen. Succes Joyce !

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren