Kermiskoers Poppel Kopfoto

De koers leeft weer in Poppel. Twee jaar na de oprichting van de supportersclub van Boy & Danny Van Poppel slaagde het bestuur erin een echte wielerwedstrijd te organiseren in de kern van onze meest noordelijke deelgemeente. Eenvoudig was dat niet, maar het resultaat mocht er zijn afgelopen Pinkstermaandag. De 35 juniores maakten er een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd van en de bloemen gingen naar een sterke Nick Verheyen.

Kermiskoers Poppel_-_Glenn_EestermansNieuw op de kalender en meteen meetellend voor het regelmatigheidscriterium van de gemeente Ravels, een klein ruggensteuntje dat de organisatie wel kon gebruiken. Er komt immers heel wat zien bij het geven van een wielerwedstrijd. Het begint bijvoorbeeld al met het vinden van een ideaal parcours. Werd een eerste voorstel nog van de tafel geveegd vanwege een moeilijk te vinden omleiding (vooral voor de busdienst van De Lijn), dan wisten "De Twee Van Poppel" alsnog een erg fraaie omloop uit te stippelen met start aan de kiosk. Aankomst en start lagen dus voor op de Mierdsedijk, de renners reden vervolgens via een stukje Dorp de Beekseweg op om dan langs Hulsel, het slingerende Overbroek en Pannenhoef terug te keren richting Poppel centrum.

En daar kwam toch behoorlijk wat volk opdagen voor de eerste editie van deze kermiskoers. Ook het deelnemersveld mocht er zijn. Jammer dat er in Nederland een district-kampioenschap werd beslecht, zo mochten onze Noorderburen hier niet starten. En dat scheelt toch minstens een renner of dertig. Toch vonden nog 1 Nederlander op de 35-koppige deelnemerslijst, David Raaijmakers uit Nuenen, hij zou uiteindelijk 17de eindigen. Van eigen dorp, uit Ravels zelf, kwam Glenn Eestermans aan de start.

Kermiskoers Poppel_-_opdraaien__aan_MierdsedijkNadat de politie het sein op groen zette werd de meute los gelaten voor 15 rondjes van iets meer dan 6 kilometer. En al vrij vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat het niet evident zou worden om zomaar weg te rijden. De wind, al het hele voorjaar serieus actief, blies ook nu bij momenten flink tegen de neus.

Een van de eerste aanvallers was Sven Bertels uit Vosselaar die bij het ingaan van de derde ronde tot 24 seconden voorsprong nam. Een ronde later werd hij alweer opgeraapt door een hardrijdend peloton waaruit intussen de eerste renners moesten lossen.

Twee ronden later nam een zestal de benen, even later sloten vier anderen aan. Bij de tien zaten ondermeer Dries De Proost, Dries Van Dyck, Lucas Commissaris, onze Nederlander Raaijmakers en Karl Van Den Borne, een tweedejaars junior met roots in Ravels-Eel. Het fel uitgedunde peloton liet echter niet begaan en hield de kopgroep steeds binnen handbereik, meer dan 15 seconden werd "het gat" nooit.

Kermiskoers Poppel_-_Nick_Verheyen_triomfeert_soloBij het ingaan van de tiende ronde, toen de aanvallers werden gegrepen, werd het hele pak - nog 26 man sterk - op een lint getrokken. Toen alweer Dries Van Dyck en Dries De Proost met Brent Meeus ontsnapten, ging de achterdeur open. In schijven werd het voor acht renners te veel. Ook onze Glenn Eestermans, na een ziekte pas aan zijn vierde wedstrijd toe, moest de rol lossen en werd uiteindelijk 22ste.

Nadat het trio was terug gehaald probeerde Nick Verheyen het even alleen. Met nog drie ronden te gaan kreeg hij gezelschap van negen anderen, het bleek de goede vlucht. De acht achtervolgers mochten 1 ronde voor het einde afspurten. Michiel Breugelmans was hierbij te sterk voor Thomas Christiaensen en Karl Van Den Borne.

Met het ingaan van de laatste ronde pakte Dries De Proost nog een laatste premie van 25,00 euro, de rest sloot echter meteen terug aan. Toch werd het geen spurt met tien, want op zowat drie kilometer van het einde, ter hoogte van het bochtige Overbroek, trok Nick Verheyen in de aanval. Hij bleek voldoende "jus" in de benen de hebben om de rest op afstand te houden en zijn eerste bloementuil van 2015 binnen te rijven.

Een vijftal seconden later werd Dries Van Dyck uit Vosselaar tweede voor Victor Vandenbosch uit Meerhout die nog nipt Alec Van Doninck kon afhouden.

Kermiskoers Poppel_-_het_podiumDe toeschouwers zagen een prachtige en spannende wedstrijd die volgens een woordvoerder van de politie ook vlekkeloos verliep wat betreft organisatie. En dat is een dikke pluim voor de initiatiefnemers die al met grotere plannen zitten voor een volgende editie. Dat belooft !

De winnaar, een sympathieke kerel uit Meerle, stond ook ons nog even te woord achteraf. Hij vond het vooral een moeilijke wedstrijd, moeilijk te controleren vanwege de vele uitvallen maar ook zwaar vanwege de spelende wind. Bovendien kreeg hij weinig ruimte en werd er veel naar hem gekeken. "Ik ben enorm blij met deze eerste zege, ik heb er erg diep voor moeten gaan. Na een slepende ziekte, ik had te maken met klierkoorts, ben ik pas sinds begin mei weer in competitie. Toch behaalde ik reeds een negende, vijfde en derde plaats. Deze bloemen doen me
echt wel goed, volgende week moet ik wel passen voor de kermiskoers in Weelde. Ik moet immers aan de slag in het Belgisch kampioenschap in Libramont", aldus nog Nick Verheyen die in het verleden vooral scoorde als veldrijder maar na een slecht najaar (door ziekte) aan de deur werd gezet door BKCP en zo overstapte naar het DCM Cycling team. Hij was trouwens zo vrij zijn "Garmin" nog even van de fiets te halen om ons nog meer details te verschaffen. Zo weten we dat de wedstrijd precies 99,7 kilometer lang was en dat hij finishte met een gemiddelde
van net geen 40 km/u. Leuke gast, die Nick.

Nick is meteen ook de eerste leider in het regelmatigheidscriterium van de gemeente Ravels. Deze competitie omvat alle junioren-wedstrijden die gereden worden binnen de grenzen van Ravels. Dat zijn naast de afgelopen kermiskoers van Poppel, de GP Van Raak - Heda van komende zondag in Weelde, de GP IJsklokje op het Gilseinde in Ravels op woensdagavond 24 juni en de GP Van Dun, de kermiskoers van Ravels-Eel die in september plaatsvindt. Voor het eindklassement van het criterium tellen de beste drie uitslagen, deelnemen aan drie van de vier
wedstrijden is dus verplicht. De eerste vijf van het eindverdict krijgen een extra geldprijs. Hopelijk tot zondag in Weelde !

UITSLAG :Juniores - Kermiskoers Poppel 2015

FOTOREEKS : Kermiskoers Juniores Poppel - PdR

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren