kermiskoers poppel 
Sinds enkele jaren steunt de gemeente Ravels de wielerwedstrijden in onze drie deelgemeentes met een financiële injectie.
De gemeente doet dit door een prijzenpot beschikbaar te stellen voor het Ravelse Wielercriterium.
 

Poppel ook toegevoegd aan criterium.

 
DVTP poster_A2_kermiskoers-pvDit jaar komt er een wedstrijd bij in Poppel zodat het criterium voortaan uit vier wedstrijden zal bestaan.
 
Maandag aanstaande wordt het eerste luik van deze vier wedstrijden voor juniores afgewerkt op tweede Pinksterdag ter gelegenheid van Poppel Sinksen. De organisatie is in handen van de supportersclub “de 2 Van Poppel” naar de gebroeders Van Poppel die hoge ogen gooien in het peloton der profrenners bij Trek, Danny onlangs in de Ronde van California en Boy die aan het werk was in de net afgelopen Giro.
 
Omdat in vorige jaren wat problemen waren gerezen met de manier waarop jonge renners al worden klaar gestoomd om vooral de centen te komen afromen in de lokale wedstrijden is het concept dit jaar aangepast zodat er hopelijk meer attractieve wedstrijden worden gereden. Ook is er meer aandacht voor de clubs die zware inspanningen doe voor een minimum aan inkomsten.
 
 
 

REGLEMENT WIELERCRITERIUM RAVELS

 
Artikel 1: volgende wedstrijden nemen deel aan het wielercriterium voor junioren:
•Wielerwedstrijd “De twee van Poppel” (Poppel 25/05/2015)
•Wielerwedstrijd feest comité St. Jan (Weelde 31/05/2015)
•Wielerwedstrijd geburen comité Gilseinde (Ravels 24/06/2015)
•Wielerwedstrijd Ravels-Eel (20/09/2015)
 
Artikel 2: alle wedstrijden zijn aangevraagd bij de Wielerbond Vlaanderen en worden conform hun reglement ingericht.
 
Artikel 3: deelname aan het criterium zelf is gratis. Deelnameprijs voor de 4 wedstrijden worden afzonderlijk door de verschillende organisaties bepaald.
 
Artikel 4: prijzengeld wordt enkel verdeeld onder de wielrenners die aan minimum 3 wedstrijden hebben deelgenomen.
 
Artikel 5: prijzengeld van het criterium staat volledig los van het prijzengeld van de verschillende organisaties.
 
Artikel 6: prijzengeld wordt als volgt verdeeld:
•1ste plaats:   125,00 EUR
•2de plaats:    100,00 EUR
•3de plaats:    80,00 EUR
•4de plaats:    60,00 EUR
•5de plaats:    35,00 EUR
 
 
Artikel 7: er wordt enkel rekening gehouden met het aantal deelnemers per wedstrijd en op basis hiervan worden punten toegekend.
 
Artikel 8: de wielrenner die over 3 wedstrijden de minste punten haalt, wint het criterium.  De punten worden gelijkgesteld met de uitslag van de wedstrijd. (1ste plaats = 1 punt, 30ste plaats = 30 punten)
 
Artikel 9: ingeval van gelijke punten wordt gekeken naar het resultaat van de laatste wedstrijd.  De rangschikking van deze wedstrijd is bepalend voor de eindrangschikking van het wielercriterium.
 
Artikel 10: de punten worden toegekend op basis van de uitslag en rangschikking van de Wielerbond Vlaanderen. De 3 beste resultaten tellen mee voor het criterium.
 
Artikel 11: tijdens de laatste wedstrijd wordt in Café Van Dun (Ravels-Eel) de eindrangschikking opgemaakt en de criteriumprijzen uitgereikt.
 
Artikel 12: de organisatoren zijn verantwoordelijk voor het goede verloop van hun wedstrijden.  De gemeentelijke sportraad kan niet aansprakelijk gesteld worden voor fouten van de organisatoren.
 
Artikel 13: wielrenners die zijn gestart in minstens 3 wedstrijden en niet zijn aangekomen (opgave, mechanische pech) komen alsnog in aanmerking voor het criterium.
 
Artikel 14: wielrenners die niet hebben deelgenomen of gediskwalificeerd zijn worden 100 punten toegekend en komen alsnog in aanmerking voor het criterium indien ze aan minstens 3 wedstrijden hebben deelgenomen.
 

pdfFlyer Wielercriterium 20152.56 MB

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren