Ook voor de junioren was er afgelopen zondag een wedstrijd in Mol-Rauw, toch kreeg men in Weelde ook 41 renners aan de inschrijftafel voor de Grote Prijs Van Raak - Brandstoffen & Distributie. Daarbij liefst 15 Nederlanders, maar ook twee leden van het IJsklokje Cycling Team, namelijk Siemen Embrechts, pas recent begonnen met koersen, en Joran Mertens, de man uit Ranst die enkele weken geleden zijn eerste ruiker van het seizoen pakte en vorig jaar eindwinnaar werd van het eerste Ravelse Wielercriterium. Uit ons eigen dorp stond er niemand aan de start, al moet gezegd dat met Tom Van den Borne - broer van nieuweling Karl - toch wat genen uit Den Eel present waren.

De wedstrijd op zich was er eentje om duimen en vingers van af te likken. Na een beklijvende finale kreeg de Nederlander Timon Van Reek de bloementuil aangereikt.

Het startschot moest nog even uitgesteld worden omdat Beersenaar Jeroen Van Den Berghe, vorig jaar in Weelde nog derde bij de nieuwelingen, met kettingproblemen zat. Hij ging dan maar met een reserve tweewieler aan de slag om deze na enkele ronden opnieuw in te ruilen voor zijn wedstrijdfiets. Het peleton bleef de eerste drie ronden nog gesloten, maar in de vierde ronden stak Sem Van den Bogaert uit het Nederlandse Poeldijk het vuur aan het lont. Dieter Braet ging even later in de tegenaanval en kreeg wat later zes gezellen. De koploper werd daarna opgeslokt door de achtervolgers en zo onstond definitieve ontsnapping. Joran Mertens probeerde in zijn eentje nog de brug vanuit het peleton te maken, maar kreeg de kloof niet dicht. De acht leiders, precies verdeeld tussen Belgen en Nederlanders, werkten immers uitstekend samen en zouden dat doen tot in de laatste ronde.

Wat volgde was een adembenemende sprint waarin het verschil tussen Jeroen Van Den Berghe die de sprint aanging en Timon Van Reek met het blote oog nauwelijks te zien was. De fotofinish was echter duidelijk. Van Reek, een tweedejaars junior uit Voorhout (Nl)won, het verschil was een tiental centimeter. Derde werd nog een noorderbuur in de naam van Jordi Van Loon, gevolgd door Mol, Braet, Poelemans, Bastiaens en Van Den Bogaert.

Op bijna twee minuten won Joran Mertens van IJsklokje Cycling de spurt van een achtervolgend achttal, hij werd negende.     En zo is Van Reek meteen de eerste leider van het wielercriterium van de gemeente Ravels. Dit regelmatigheidscriterium was het eerste luik van een trilogie die naast deze wedstrijd in Weelde ook de juniores koersen van Ravels (Gilseinde - woensdag 26 juni 2013) en Ravels-Eel (Kermis - zondag 15 september 2013) omvat. Onder de renners die aan deze drie wedstrijden deelnemen wordt zowat 1.000 euro verdeeld, de winnaar krijgt daarvan 100 euro. (reglement Ravelse wielercriterium : http://www.ravels.be/file_uploads/5142.pdf )

De uitslag via onderstaande link :

http://uitslagen.dewielerbond.be/Kalender_Uitslagen/Uitslag.aspx?id=1556&datum=26/05/2013

Fotoreeks Grote Prijs Van Raak - Brandstoffen & Distributie 2013 :

https://picasaweb.google.com/109314426655420336398/20130526JuniorenWeeldeKermis?authkey=Gv1sRgCM_wyfC88oSMSA

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren