Ferre Peeters_-DCM-_en_Daan_NoyensDe concurrentie op de wielerkalender was alweer groot afgelopen zondag, zo werd er ondermeer ook in Mol-Rauw gereden door de 15- en 16-jarigen. En zo was de koers in de Weeldestraat alweer geen hoogvlieger wat het aantal deelnemers betreft. Waren er vorig jaar nog 29 vertrekkers, nu moest men het met 18 renners doen in de Grote Prijs Heda Motors - Citroen. Daarbij zaten twee renners van eigen bodem, Bart Van Gael (DCM Cycling Team) en Glenn Eestermans (Hand in Hand Baal) die beiden in Ravels wonen.

 Voeg daarbij ook maar Thomas Verheyen, een tweedejaars van het IJsklokje Cycling Team die blijkbaar Weldse roots heeft, en Karl Van den Borne (DCM) wiens ouders afkomstig zijn uit Ravels-Eel. Zij deden geen van allen mee voor de overwinning, want na een saaie wedstrijd bleek Ferre Peeters de sterkste voor zijn enige vluchtgezel Daan Nooyens.

Reeds in de eerste ronde, na amper enkele honderden meters, muisde Peeters en Nooyens er vanonder. De rest kon of wilde niet reageren op deze vroege aanval. Na 1 ronde was het "gat" als 36 seconden, na 2 ronden 1 minuut, na vijf ronden 2 minuten en na 10 ronden 3,30 minuut. En het verschil werd nog groter. In het peleton werd niet meer gereden, diegenen die in de tegenaanval wilden gaan kregen van de rest geen ruimte.   De twee vooraan verdienden echter alle lof, want na 1u29min en 58 kilometer (39km/u !) mochten zij het onderling uitmaken. In de sprint was Ferre Peeters te sterk voor Daan Noyens uit Lichtaart.

De rest van het peleton, nog 13 man sterk na 3 opgaves, mocht reeds twee rondes eerder afspurten vanwege het te grote tijdsverschil. Dat was zelfs zo groot dat de jury besloot enkel de eerste twee te huldigen. In die groepspurt was de enige Nederlander in koers de rapste. Maarten Van Hout werd zo derde, voor Karl Van den Borne en de plaatselijke Bart Van Gael. Glenn Eerstermans werd veertiende. 

Voor Ferre Peeters uit Berlaar was het zijn eerste zege na tal van ere-plaatsen. Zijn blitsstart schreef hij toe aan zijn grote liefde, het veldrijden. Daar is het volgens de jongeling steeds vanaf het begin alles geven.     De uitslag via onderstaande link :

UITSLAG NIEUWELINGEN

Fotoreeks Grote Prijs Heda Motors - Citroen 2013 :

FOTO REPORTAGE @ Patrick Dr  +  Pier Giorgio Tesser

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren