4e molenlop express kop

De 5e editie van de Molenslop Express, een fietsevenement van De Rappe Wielen, is onder een stralende zon prima verlopen afgelopen zaterdag. Vanwege de felle wind werd het wel een echte conditietest voor de meesten.

4e molenlop express 2Al sinds de eerste editie in 2014 is deze semi-klassieker voor vele fietsers een eerste echte afspraak van het wielertoeristen seizoen. De organisatie waarvan er ook enkelen plaatsvonden vanaf de Brouwerij in Weelde, is inmiddels uitgegroeid tot een erg geliefde happening.

Die populariteit komt er door tal van elementen, gaande van de diversiteit van afstanden en de schitterende, veelal Noord Brabantse binnenwegen tot de uitstekende startaccommodatie en de geprezen en rijkelijke bevoorrading in Galder. Het enige wat die van WTC De Rappe Wielen niet in de hand hebben is het weer, en dat was dit jaar goed te noemen.

 

4e molenlop express 1Al vroeg in de ochtend verscheen een heerlijke voorjaarszon over het toen nog frisse Weelde. De eerste fietsers meldden zich kort na 7 uur reeds bij ’t Molenslop. Eens de inschrijftafel gepasseerd en na een eerste tas koffie gingen ze uit de startblokken. Via Baarle ging men de grens over om zo over zeer goed berijdbare, rustige en langlopende Noord-Brabantse binnenwegen in Galder te belanden voor een eerste stop. Diegenen die voor de grootste afstand van 122 kilometer gingen kwamen hier na een extra lus in Nederland nog een keer langs. Een stevige hap en wat sportdrank waren welgekomen om de terugrit naar Weelde aan te vatten. Het werd immers een retourtje met veel oostelijke wind op de kop.

4e molenlop express 3

In totaal reden 500 sportievelingen, waarbij opnieuw heel wat vrouwen en zowaar ook twee Friezen, de prachtige Molenslop Express. En prachtig was hij zeker, zo kon de inrichtende club achteraf meermaals horen terwijl de koffies, chocomelkskes en biertjes vlotjes binnen gingen.

 

WTC De Rappe Wielen bedankt alle deelnemers voor hun komst via deze weg. Ook dank aan de uitbaters van ’t Molenslop, het Gemeentebestuur van Ravels en alle helpende handen die deze organisatie mee tot een succes maakten. Een 6de editie komt er zeker aan.

 

FOTO’S : 5de Molenslop Express

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren