IMG 5685Gisteren stond op het MTB circuit van ATB Kempen de 8e Proef voor het ATB Cross kampioenschap op het programma. Zo'n 150 renners kwamen er opdagen, wel wat minder dan voorspeld want elders zijn er steeds minimaal 45 rijders per klasse. Waarschijnlijk is de moeilijkheidsgraad van het ATB Kempen circuit toch wel wat hoog gegrepen voor de doorsnee rijders uit deze competitie.
Vanaf 8 H in de vroege morgen begon men al aan de inschrijvingen, in de namiddag stonden immers nog de lokale clubwedstrijd voor de jeugd van ATB Kempen op het programma en de loopfietsjeskoers voor de peuters.


IMG 5393Bij de E-klasse was er al onmiddellijk een lokaal succes voor Karen Van Loon die als tweede op het podium mocht komen plaatsnemen na Cliff Van Hoof. Het viel a onmiddellijk op dat er vele valpartijen werden gemeld, de snelheden waren dan ook dermate hoog dat een zekere parcourskennis een vereist was om dit vol te houden tegen hoge snelheden. Zo moesten in de eerste twee reeksen de hulpdiensten verschillende malen uitrukken voor ondermeer een sleutelbeenbreuk en ander onheil.
In de volgende D-klasse was er lange tijd hoop op een tweede zilveren medaille plaats door Nancy Bollansee, een regelmatig deelneemster aan de donderdagavondritten. In laatste instantie moest Nancy echter vrede nemen met de derde plaats, als dame een niet te onderschatten prestatie.
Ondertussen werd het niveau van de verschillende klassen telkens wat hoger. Bij de C-klasse leek het erop dat Guy Lauwers met de vingers in de neus naar een klinkende overwinning ging rijden, maar toch kwam er nog een kink in de kabel. Het wedstrijdreglement voorziet een overstap naar een hogere reeks wanneer de uitslagen van dien aard zijn dat de renner in kwestie ook in de volgende klasse zijn mannetje kan staan. Om dit te vermijden wist Guy er toch nog in te slagen om 5 plaatsen te verliezen, al was dat niet eenvoudig wanneer er in de laatste meters nog een tegenstanders voor hem kennis maakte met de Ravelse bodem.
Klasse-B kende met Kim Van Vugt nog een lokale rijder die een slechte startmest proberen goed te maken, meer dan een 9e plak zat er echter ook voor Kim niet meer in als 30e starter.
IMG 5614De sterkste klasse daarentegen bracht voor de lokale supporters veel ambiance mee. Veel jong Ravels geweld aan de start met onder andere Jeroen Nuydens, Brent Smeyers; Mike Lambregts, Lars en Niels Ooms en Erik Klaasen. Ze streden allen voorin mee en waar iedereen verwachtte dat Jeroen Nuydens na bijna de hele wedstrijd op kop te hebben gelegen, het deksel op de neus zou krijgen pakte het toch anders uit. Jeroen haalde het uiterste uit de kan en boekte zijn eerste zege bij de A-rijders in dit toch wel uitgelezen gezelschap.
In de Open Klasse die deze ATB Cross mocht afsluiten was ouderdomsdeken Willy Van Loon niet opgewassen tegen het jonge geweld dat bijna 50 jaar jonger was, toch wist hij zich nog op het podium te plaatsen als derde na Seppe Goris en Glenn Van Ginniken.

FOTOREPORTAGE ATB CROSS (498 foto's)

 

 

 

 

IMG 5423 IMG 5805 IMG 5915

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren