ATB 5091Donderdagavond werd op het ATB Kempen parcours de derde regelmatigheidsrit gereden. De renners worden vooraf opgedeeld in 5 verschillende klassen naarmate het niveau zodat iedereen zich kan meten met evenwaardige tegenstanders. Verder worden nog rijders toegelaten met een zogenaamd dagnummer die eens willen proberen of dit de sport is die ze hadden verwacht. Voor sommigen is dit de manier om jaren later nog steeds mee te dingen naar de eeuwige roem, anderen haken af na enkele malen testen omdat het potverdorie toch zo zwaar kan zijn.

Als ex-voetballer kan ik je wel vertellen uit persoonlijke evaring: voetbal is een spelletje en blijft dat ook .... fietsen is echt afzien tot je laatste adem, daarmee wil ik geen afbreuk doen aan voetballers want het is een heerlijke sport maar fietsers hebben toch dat beetje meer karakter om tot het einde te gaan.
ATB 5108De eerste klasse die enkele minuten voor 18.300 H door de startmeester Luc J. aan de startlijn in rijen van 4 of 5 worden opgesteld zijn de C rijders, de mannen van de lange sprint over 3 ronden en de al stilaan niet zo jeugdige die hards die het willen blijven doen tot ze er soms letterlijk bij neervallen. Na de C's komt pas de echte oude garde, om hierbij te horen moet je de zestig zijn gepasseerd. Als laatste groep die om 18.00 gaan starten komen de dames, die starten opzettelijk achteraan de groep omdat anders het uitzicht voor de andere renners teveel de aandacht zou afleiden.
In de C klasse zal het een strijd worden tussen Leo Baeyens en Willy Van Loon, als tenminste de enige vrouw in dit gezelschap, Nancy Bollansee deze heren niet naar de kroon komt steken. De D categorie is dit jaar uiterst mager bezet, wie daar de hegemonie van Karel Kusters en Stan Sommen gaat doorbreken is nog niet ingeschreven denk ik.
ATB 5111Bij de dames zal het een ander paar mouwen worden, daar gaat het een felle strijd worden tussen drie dames die er allen voor gaan. Voorlopig zijn Tanja Van Loon en Anneke Van Der Moeren nog leider maar als Joyce Heyns regelmatig haar wedstrijd kan komen rijden zal er weinig aan te doen zijn vrezen we.
Als zo net voor 19.00 H de laatste rijders hundrie rondjes hebben afgelegd is het al dringen voor de opstelling van de A en B rijders. Bij de A rijders zitten kleppers die niet zouden misstaan in een echter mountainbike wedstrijd op nationaal niveau. De A's en B's rijden wel bijna de dubbele afstand van 5 ronden zodat er hier meer moet worden gedoseerd en dan komt de tactiek om de hoek kijken.
ATB 5138De B rijders kennen na de eerste ronde hun winnaar al, zonder pech kan Koen Jansens de overwinning niet ontgaan. Wim Dierckx en Guy Lauwers doen er nochtans alles aan maar moeten de twee resterende podiumplaatsen verdelen.
Ook bij de A klasse is het snel gepiept als topfavoriet Jan Vervecken al na de eerste ronde een veilige voorsprong heeft bijeen gefietst. Iedereen beseft dat ze voor de tweede plaats rijden en bekijken elkaar. Enkel Drie Keysers waagt het om Vervecken te volgen maar moet al snel inzien dat het onbegonnen werk is om deze locomotief te evenaren. Na Dries wordt Erik Klaasen derde voor Marc Timmermans.

Meer foto's van deze derde ATB Rit kan u hier vinden :   ATB Kempen rit 3 ©

ATB 5127Volgende week richt ATB Kempen de eerste echte loopfietswedstrijd in voor de regio. Iedereen is welkom met een loopfiets vanaf 2 jaar. Opgelet, een helm is verplichte kost ! De veiligheid primeert ! Vanaf 15.00H is er ook de 1e Clubwedstrijd voor de jeugd van ATB Kempen.
Vooraf is er al de ATB Cross cup die neerstrijkt op het parcours van ATB Kempen. De ATB Cross Cup is een evenement dat loopt over een 16 tal reeksen in de grote regio met een straal van ongeveer 50 Km rond Ravels. Waarom Ravels, eenvoudig omdat de omkadering in handen ligt van voormalig oprichter van ATB Kempen, Marc Van Loon. De visie van Marc was vanaf het prille begin om deze Cross Cup uit de grond te stampen en na enkele jaren is hij daarin ook geslaagd met honderden inschrijvingen die bijna wekelijks het beste van zichzelf geven op de meest verschillende omlopen in de regio. Om al deze sportieve mensen aan het werk te zien moet je al vroeg op. De eerste reeks start al om 09.00 h. Al dit spektakel is gratis, behalve de drank en versnaperingen.

 

loopfietsrace

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren