IMG 5924Na de grote mensen koersen mochten gisteren de kleine bagadders ook een keertje hun eigenste loopkoers rijden bij ATB Kempen. Het dient gezegd, de kleinsten trekken meer volk dan de groten en de spanning was dan ook te snijden voor de wedstrijd..... hoewel, een wedstrijd konden we het maar nauwelijks noemen, de meeste peuters hadden meer oog voor de belangstelling en de flitsende camera's van alle opa's en oma's en moeders enz... die dit eerste sportieve optreden van hun nazaat wilden vastleggen om binnen twintig jaar mee uit te pakken bij "vive le vélo" als zoonlief zijn opwachting maakt in de Tour de France.


IMG 5929Waar eerst werd getwijfeld of er wel 5 deelnemers zouden worden gevonden was er even verwarring bij de organisatie want hoe moesten ze deze 12 peuters met dikke kuiten die zich hadden ingeschreven wel op één lijn plaatsen. Er was niemand die zelfs durfde opperen om een tweede startlijn op te stellen. Dat zou hoogoplopende ruzies hebben uitgelokt vrezen we. Al gedurende de laatste reeks voor grote mensen waren vaders en moeders druk in de weer om hun peuter de baan te leren kennen, daarbij de noodzakelijke goede raad kwistig in het ronde strooiend.
Toen de verantwoordelijke startmeester, al een beetje wit weggetrokken uiteindelijk alle deelnemers op één lijn had gekregen stonden alle neuzen weer in dezelfde richting en kon het fluitsignaal worden gegeven.
Gelukkig was het peuterparcours lichtjes gewijzigd zodat 2 rondjes van pakweg 100m zouden beslissen over winst en verlies in deze primeur klasse bij ATB Kempen.IMG 5945 De korte beentjes konden niet rap genoeg ronddraaien om de snelheid erin te krijgen bij de voorsten, daarna kwamen de dromers die meer oog hadden voor publiek en de omgeving en helemaal achteraan de gentlemen die de dames niet wilden hinderen in hun wedstrijd en er beleefd achter bleven. Uiteindelijk waren het Louca (nr10), Kenji (nr11) en Kobe (nr7) die de drie trapjes van het podium mochten beklimmen. Ze deelden echter de open doekjes met alle andere deelnemers die allemaal even fier het podium deelden. Bravo aan Thorben Van Vugt (nr1), Kalle De Zwart (nr2), Fiene Cnaeps (nr3), Bent Van Rooy (nr4) , Xiebe Mermans (nr5), Laure Verhoeven (nr6), Kobe Van Rooy (nr7), Louis Keysers (nr8), Marie Keysers (nr9), Louca Van Lommel (nr10), Kenji Van Oers (nr11) en Jim Van Loon (nr12). Wie weet komt hier wel snel een vervolg op....
Na de peuters was het de jeugd van ATB Kempen die hun wedstrijden mochten betwisten in de voorgeschreven categorieën. De club kan steeds op meer bijval rekenen en zo werden er enkele spannende wedstrijden gereden waar soms de voorrijder flink op zijn tanden moest bijten om de snelste gastjes voor te blijven. Voor deze uitslagen verwijzen we naar de foto's in de fotoreportages of later naar www.atbkempen.be . Omstreeks 6 uur waren alle wedstrijden afgelopen en werd er bij een frisse pint nog wat nagekaart over welke grootse toekomst wel in het verschiet lag voor onze kinderen.

FOTOREPORTAGES LOOPFIETSKOERS EN JEUGD  ATB KEMPEN.

IMG 5981 IMG 6017 IMG 6071
IMG 6174 IMG 6226  

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren