Het Belgisch kampioenschap MTB-O speelde zich dit jaar af in de omgeving van St. Joris Weert en Huldenberg. Een streek net onder Leuven met pittige hellingen, glibberige leemgrond, holle boswegen en nog wat verborgen kasseistroken. Samen met de regen, die met bakken uit de lucht viel, en een dik bladerendek op de boswegen, was dit de ideale omgeving om op zaterdag 30 oktober een veeleisend kampioenschap MTB-O te organiseren.

Met Arno Keuppens, Karl Keuppens en Leo Baeyens (allen leden van Omega- oriëntatieclub uit Diest en Leo Baeyens lid van ATB-kempen) was er ook een delegatie uit Ravels afgezakt naar St. Joris Weert.

Arno Keuppens presteerde heel verdienstelijk en strandde bij de "Beloften" net naast het podium op een 4° plaats. Vader Karl Keuppens worstelde regelmatig met een weerspannige clickpedaal en heeft met alle ondergronden (kinderkoppen, leemgrond, plassen en zacht bladerdek) lijfelijk contact gehad. Maar na zeven keer vallen en opstaan kon hij toch nog als 12° eindigen bij de Heren+40 (Master A). Leo Baeyens vertrok in de H+50 (Masters B) reeks en kon na een weifelende start (positie 6 na 2 posten) de concurrentie halfweg inhalen en uiteindelijk Belgisch Kampioen worden met ongeveer 3 minuten voorsprong op de Nederlander Anne Heikoop. Wiet Laenen en Johan De Coninck maakten het Belgisch podium volledig.

   pdf VOLLEDIGE UITSLAG

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren