VTT_Weelde_bevoorradingEen zeer geslaagde editie is het geworden, de inmiddels 16de en jaarlijks op 1 november terugkerende veldtoertocht "Rondom Weelde". De organisatie, de Sportdienst van Ravels ism WTC De Rappe Wielen, telden aan de inschrijftafel liefst 1100 deelnemers. Het reeds drukke mountainbike-weekend, met op zaterdag Merksplas en op zondag oa Hilvarenbeek, Lille en Scherpenheuvel-Hapert, kende dus duidelijk zijn weerslag niet bij de maandagse tocht in ons toen mistige en voorlopig nog asielzoekers-arme Noordkempische dorpje.

Het succes was zoals vanouds niet enkel te danken aan de vele lokale rijders, maar zeker ook aan de sportievelingen van verder weg. Aan die van Aalst, Roosendaal, Stekene, Mechelen, Wuustwezel, Made, Rumst, Schoten, Breda, Hamme, Nieuwenhove (bij Geraardsbergen !), St Katelijne-Waver, Vremde en Waarloos bijvoorbeeld, om er maar enkelen te melden. Dat velen van zover kwamen afgezakt naar Weelde is voor ons echt wel een stimulans om er mee door te gaan.

Het weer was ons eigenlijk nog gunstig gezind, het was droog en niet te koud. Toch lag het parcours er op sommige plekken wel zwaar en modderig bij, we kregen de afgelopen dagen nu eenmaal veel water te slikken. Maar het deerde de meeste aanwezigen niet. Ze overvielen ons ook nu weer met schitterende complimenten, erg leuk om te horen of om te lezen op de mountainbike-forums. ·"Zalige single-tracks", "ferme tocht, 'n bevestiging van vorig jaar", "om duimen en vingers van af te likken", "1 van de voorbeelden hoe je een tocht moet organiseren", "top-organisatie", "deze tocht was super", "super bepijld en seingevers op de gevaarlijke plaatsen", "prima bevoorrading" en "deze tocht staat met dubbel stip genoteerd voor volgend jaar",... allemaal enorm deugddoend om dit te horen van de deelnemers zelf.

Gelukkig was deze editie ook blessurevrij, niemand vroeg om verzorging. (zelfs niet na een of andere snoekduik) Wel was er wat materiaalpech, een ketting- en enkele bandbreuken, maar da's haast niet uit te sluiten.

VTT_Weelde_2010_start_kidstoerTussen de vele Ravelse fietsers zagen we ·afvaardigingen van de Ijsklokjes, MTB Den Eel,· de BMX Devils, de Poppelse wielerclub, de Powerbikers en van ATB Kempen. En ook de zowat 80 jeugdigen die de mooie Kidstoer afhaspelden zijn ons zeker niet ontgaan . Aan allen dan ook bedankt voor uw aanwezigheid. WTC De Rappe Wielen kreeg de steun en hulp van heel wat instanties, sponsors en andere personen en is deze daarvoor dan ook bijzonder erkentelijk : voor hun steun, samenwerking en medewerking : De Heer Burgemeester en Schepenen en de Sportdienst van de gemeente Ravels, KSK Weelde, Comite Gilseinde, Natuur & Bos en de diverse Boswachters en Jachtrechthouders, Defensie, de Kempische Aeroclub, ATB Kempen, alle sponsors, de familie M. Leemans, de familie A.Sels, Jeanne, Maria, Ann, Bianca, Rita, Dave, Peter en alle helpende kinderhanden. Merci allemaal, ook diegene die we per toeval over het hoofd zagen. De volgende en 17de· uitgave volgt zeker op dinsdag 1 november 2011. Tot volgend jaar alvast!

Meer foto's via : http://picasaweb.google.com/patrickdrw/20101101VTTWeelde2010#

Namens het bestuur van WTC De Rappe Wielen / Inlichtingen P. de Rijk : Tel. 0479-593 453 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren