Afgelopen zaterdag werd aan het Zilvermeer in Mol in de rand van het evenement Boonen & Friends, de barmachtige veldrit der wegrenners, de eerste Zilvermeer MTB Trophy gereden. Ondanks het barre winterweer doken toch 105 (van de 120 ingeschreven) deelnemers het Molse witte zand in. Sven Berghmans uit Weelde won overtuigend.

De renners moesten 50 minuten + 1 ronde het veld in en werden opgedeeld in 2 groepen, de -31 jarigen en de + 31-jarigen. Het parcours op het recreatiedomein van het Zilvermeer was deels sneeuwvrij, maar goed te berijden. Het weer zat echter niet mee. Het was koud (-3°C), er stond een stevige wind en de met sneeuw geladen wolken verhoogde de luchtvochtigheidsgraad. Om 11u werd het startschot voor de eerste reeks gegeven, de rest (de oudsten) startten 1 minuut later.

Sven Berghmans, met zijn 36 lentes in groep 2 gedropt, startte furieus en ging als leider al snel op zoek naar de staart van groep 1. De schansen, heuvels en ijzige stranden werden vlot getrotseerd en al vlug raapte hij de voor hem gestarte jongelingen een voor een op. Na een pittig (klein) uurtje werd Sven afgevlagd, met veel overmacht winnaar van zijn reeks. Maar het straffe aan zijn prestatie was het feit dat hij op een handvol na iedereen van de eerste categorie had ingehaald. Gert Cools uit merhout werd tweede en Rob Dries uit Dessel derde. Proficiat Sven ! 

De voorbijgaande jaren reden Sven en  Vic Bartels ook de manches van de Limburgse MTB Trophy, een regelmatigheidscriterium voor mountainbikers dat in diverse categorieën telkens op Limburgse bodem zijn doorgang vindt. Dit jaar pastten beiden daarvoor. Tenminste, dat was de bedoeling, maar enkele weken geleden kon Vic zich niet meer bedwingen en besliste hij om toch maar de laatste 3 manches mee te rijden. Dat ging niet zonder succes. Eerst eindigde Vic in zijn Funklasse III 3de in Achel, daarna werd hij tweemaal 2de in respectivelijk Meerhout en Lommel. Dat zijn zondermeer knappe uitslagen voor de nooit afgevende DRW'er. Goed gereden Vic.  

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren