VIDEO: Sam Govers  www.tiseender.be 

In Ravels-Eel kochten enkele BMX Freestylers een tijdje geleden een stuk privé grond om hun stoutste droom waar te maken, ze dachten eindelijk verlost te zijn van de bemoeizucht van anderen die er altijd weer een probleem van maakten als ze ergens een stukje trailspot hadden gebouwd..

Hun eigen plek om hun spectaculaire trail zelf te bouwen met een overvloed aan torenhoge jumps, hun eigen trailspot om handen en vingers van af te likken…..

Lange voorgeschiedenis.

De jonge rijders die zich ondertussen hadden verenigd in vzw Blaaskantje waren helemaal gefrustreerd geraakt van het steeds opnieuw plannen, bouwen en uiteindelijk weer afbreken. Telkens weer botsten ze tegen een muur van onbegrip.

Dat was het moment dat ze besloten om zelf een stuk grond aan te schaffen, dan waren ze overal vanaf en konden ze verder ….. HELL YEA!!!

blaaskantje3

Met de beste bedoelingen, misschien een beetje naïef gingen ze op zoek naar het perfecte stukje grond waar ze hun lusten op zouden kunnen botvieren. In een gemeenschap die ze een beetje kenden, informeerden ze bij de buren en bovenal wilden we de natuur respecteren.

Een jaar later kochten ze hun eigen stuk land, een reep bosland in den Eel. Ze hadden ondertussen een heel jaar gezocht naar de perfecte grond, want elk detail is belangrijk om een goeie trailspot ondergrond te hebben. In de tussentijd hadden het land schoongemaakt, omdat er in het verleden wat giftige stoffen in de bodem zaten, want de jongens hebben oog voor het milieu. In plaats daarvan bouwen hun eigen houten roll-in, volledig ecologisch.

De mannen dachten in hun jeugdige overmoed dat ze alles goed deden. En niet alleen voor hen zelf, dit zou de eerste private legale trailspot in België worden. Ze dachten echt dat ze kinderen uit de omtrek in de toekomst een plek konden geven om te fietsen.

blaaskantje2

ANB

David Hermans vertelt:

“Maar toen begon het allemaal. We kregen een brief van ANB Natuur en Bos, we mochten niets bouwen op ons eigen terrein.
Covid-19 hielp ons ook niet, omdat we geen enkele afspraak konden maken om over onze ideeën te praten.
Voorlopig moet elke kruiwagen grond en elk houten element verwijderd worden vóór 01/01/2021. Op dit moment hebben we meer dan € 20.000 uitgegeven aan advocaten, landmeters en architecten.
En we weten momenteel niet eens dat er een mogelijkheid is om te blijven. Zowat iedereen met wie we spraken, geeft ons op. Ook de gemeente geeft ons niet veel hoop, een eerder gesprek leverde niets op.
Gewoon voor het hebben van een paar sprongen op ons eigen terrein, het helpen van jongeren met een plek om hun sport te beoefenen. Liefhebben en zorgen voor de natuur.

"2020, de eeuw van beton, waar voor geld alles te koop is en plezier verboden is."

Is het niet belachelijk dat ons rechtssysteem open deuren biedt voor de rijken, maar alle deuren zijn gesloten voor mensen die gemotiveerd zijn om hun sport op de juiste manier te promoten?

Volg ons account @blaaskantje en steun ons in onze strijd.

Als er 3500 voetbalvelden zijn in ons landje, is er misschien één plekje mogelijk voor “Trails”?

petitie TEKEN DE PETITIE VOOR BMX-TRAIL 

blaaskantje4

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren