banner BK BMX Ravels

De Ravelse organisatoren van dit Belgische Kampioenschap BMX wachten met spanning af of de Covid-19 maatregelen voor cultuur en sport niet worden aangepast.

Er liggen vanavond of morgen namelijk nieuwe maatregelen op tafel om sport en cultuur nog verder aan banden te leggen. Gelukkig lag er vanaf het begin een draaiboek voor dit BK zonder toeschouwers en zijn alle protocollen afgetoetst met alle verantwoordelijke instanties.

Geweldige inspanning van BMX-Devils team.

De organisatie van de BMX-Devils heeft er echter alles aan gedaan om dit BK dat ze in de schoot geworpen kregen op een vlekkeloze manier voor te bereiden, met alle protocollen die volgens Belgian Cycling zijn voorgeschreven.

In een “normaal” seizoen worden er voor een Belgisch Kampioenschap minimaal 800 piloten ingeschreven….. dit keer zijn er maar 470 rijders ingeschreven op de startlijsten.

Alle piloten hebben zich reeds online moeten registreren en ook alle kosten zijn reeds online afgewerkt. Deze 470 deelnemers mogen slechts door één enkele persoon worden begeleid. Geen BMX camping met mobil homes, zoals ze er gewend zijn en geen gezellige drukte met de families die elkaar in een normaal seizoen elke week ontmoeten op de verschillende wedstrijden in het land. Ook de catering en horeca faciliteiten op de omloop zijn volledig gesloten.

De 470 piloten worden in 4 blokken verdeeld die hun wedstrijden geheel afzonderlijk betwisten. Alle blokken worden afgewerkt volgens een speciaal protocol waarna de volledige site wordt ontsmet vooraleer een nieuw wedstrijdblok kan starten. Het gaat zelfs zover dat alle deelnemers met hun begeleider een eigen vak op het terrein krijgt toegewezen binnen het terrein dat ze niet mogen verlaten, behalve voor de wedstrijd zelf of een toiletbezoek. Niemand anders wordt toegelaten, behoudens mensen van de pers. De terreinen van het Ravelse Sportpark worden gebruikt als parking voor de deelnemers en hun entourage.

Het spreekt vanzelf dat iedereen op het terrein een mondmasker moet dragen, nog belangrijker is de afstand die moet worden gerespecteerd waar mogelijk.

Stewards zullen alle vooraf opgestelde procedures in de gaten houden en ook de politie zal een oogje in het zeil houden.

GEEN TOESCHOUWERS TOEGELATEN !!

Het spreekt voor zich dat er ook geen toeschouwers aanwezig zullen zijn bij de kampioenschap. Ook niet de lokale mensen uit Ravels die eventjes dit kampioenschap wilden meepikken in de eigen gemeente. Ook van de rijders en hun begeleiders wordt verwacht dat ze na hun wedstrijden gewoon huiswaarts keren.

Op deze manier hopen de organisatoren op een veilig kampioenschap zonder nasleep zodat de rijders toch met een goed gevoel hun seizoen kunnen afsluiten.

 

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren