IMG 20201118 054021

Een herbestemming doorgevoerd door het gemeentebestuur van Ravels, dat is de enige kans om het freestyle-parcours Blaaskantje in Ravels-Eel te redden. Het Agentschap voor Natuur en Bos liet weten dat het geen bezwaar meer zal hebben als de gemeente de bestemming wijzigt van bos- naar recreatiegebied.


blaaskantje4Sinds vorige week weten de 6 oprichters van de vzw Trials dat hun attractieve BMX-piste in hun aangekochte privé-bos aan de Wildertstraat in Ravels-Eel moet worden afgebroken. Dat dient te gebeuren voor 1 januari 2021, zoniet volgt er per dag een dwangsom van 50 a 100 euro.


De jongens zitten met de handen in het haar, maar kregen de laatste dagen tot weer veel goeie moed om het zomaar niet op te geven. Toen wij David Hermans contacteerden na zijn schreeuw om hulp op de sociale media en er een artikel over plaatsten kreeg het project ook alle aandacht in en op de regionale kranten en televisie. De reacties waren overweldigend en de daaropvolgende petitie voor het behoud van het parcours leverde inmiddels al 8500 handtekeningen op .


De woordvoerder van Natuur en Bos bevestigde nogmaals dat het bosdecreet werd overtreden en dat zo’n zonevreemde activiteit nooit daar hen getolereerd zou worden. Enkel een herbestemming biedt een uitweg, maar daarover beslist de gemeente, aldus nog de woordvoerder.


Burgemeester Walter Luyten bevestigde die theorie maar hoopt dan wel dat Natuur en Bos op voorhand akkoord gaat met zo’n herbestemming. Er komt namelijk heel wat bij kijken, zo moet bijvoorbeeld een Ruimtelijk Uitvoeringsplan, kortweg RUP, opgemaakt worden. En mocht ANB de inning van de dwangsom na 1 januari 2021 willen laten vallen, dan kan de gemeente een zogenaamd gedoogbeleid voeren. Want pas bij een latere herinrichting van het sportpark van Ravels, kan ook aan terrein waarop de freestyle-piste is gelegd een herbestemming krijgen.


Er is dus nog licht in de duisternis voor de initiatiefnemers. Ze kijken in ieder geval hoopvol vooruit, maar betreuren intussen wel de harde woorden aan het adres van Natuur en Bos en ook aan dat van de partij Groen. Dat is erover zeggen de jongens, wij willen dan ook dat zulke uitspraken stoppen. Laten we met zijn allen onze energie steken in het voortbestaan van ons circuit en nog meer in het uitbouwen van onze sport.

 

Bron : Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad

 

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE
  AFSPRAAK MAKEN ?  

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor het regionale nieuws.
Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers bereik je iedereen in de regio.

online adverteren