IMG 8653 001

In de vooravond speelden de miniemen van Weelde en Poppel als fusieploeg de terugwedstrijd in de halve finale van de Jeugdcup van Het Nieuwsblad.

In eigen huis werd het 3-1 en zo is de finale een feit !

IMG 8608 001Olvac Edegem was vorige week een meer dan waardige tegenstander. Met de 3-3 eindstand van toen, konden onze talentjes maar beter op hun hoede zijn voor deze Antwerpse ploeg.

Eerste helft liep gelijk op.

Heel wat supporters kwamen weer opdagen om de U12 aan te moedigen en die steun hadden ze ook nodig. In het begin van de wedstrijd hadden onzen het niet gemakkelijk. Voornaamste wapenfeit uit het eerste kwart was dan ook een prachtige en broodnodige redding van doelman Seppe Adriaansen.

Na een korte break en wat bijsturing van de trainers kwam de thuisploeg beter in het spel. Dat leverde wel enkele kansjes op, maar doelpunten bleven ook in het tweede kwart uit.

Doelpunten vallen na de rust.IMG 8635 001

In tegenstelling tot de heenwedstrijd van vorige week was het spel van beide ploegen een stuk minder, mogelijk speelden de zenuwen hen parten. Verliezen betekende immers de uitschakeling.

Het tempo zat er weer wel in en bij een snelle omschakeling in het begin van het derde kwart wist de erg bedrijvige Ricardo Louro de openingstreffer te scoren. Euforie alom in het thuiskamp al was die van korte duur, want weinige tellen later stond het weer gelijk na een te afwachtende houding van een van onze verdedigers. Een vrijgelaten Olvac speler kon behoorlijk hard binnen knallen.

IMG 8614 001Maar gelukkig was er dan weer die dekselse Ricardo, een echt talentje, die bij een corner voor de bezoekende doelman kwam en knap binnen werkte. Toen even later ook Robbe Adriaansen zijn duit in het zakte deed en knap de 3-1 tegen de touwen prikte was de wedstrijd gespeeld.

In het laatste kwart probeerde Edegem nog wat druk te ontwikkelen, maar de stugge verdediging van onze miniemen kende nog weinig problemen.

Finale in het Kuipke van Westerlo.

Na het laatste fluitsignaal gingen alle remmen los bij zowel spelers, staf als supporters. Onze jongens vielen elkaar in de armen, het publiek deelde kwistig high-five-jes uit en ook de (kinder)champagne werd ontkurkt.IMG 8650 001

En zo kunnen we ons opmaken voor de provinciale finale van deze Jeugdcup van Het Nieuwsblad. Die wedstrijd staat gepland op 1 mei, de tegenstander is echter nog niet gekend. Olympic Deurne en Heibos spelen volgende week immers nog hun uitgespeelde heenwedstrijd. Onze miniemen rekenen in ieder geval op veel supporters in Westerlo.

De ploeg in willekeurige volgorde: Seppe Adriaansen (K), Rik Caers, Toon Haagen, Yoran Beuls, Dieuwke Buyckx, Seppe Bruurs, Beau van Hees, Gilles Pinnet, Sam Devue, Ricardo Louro, Simon Dries en Robbe Adriaansen

1rawepo cameraFOTOREEKS © Patrick dR : HALVE FINALE JEUGDCUP HET NIEUWSBLAD U12 Weelde-Poppel