u12 Weelde PoppelGisteren trokken de gefusioneerde miniemen van Weelde en Poppel samen wederom een flinks tuk zuidwaarts voor de heenwedstrijd in hun halve finale in de Jeugdcup van Het Nieuwsblad.

Tegenstander Olvac Edegem moest zelfs uitwijken naar Wilrijk om alle Kempense supporters te kunnen opvangen.

Heroïsche weersomstandigheden.

De weersomstandigheden waren op zijn minst heroïsch te noemen.  Bij vertrek in Poppel baadde de St-Valentinus kathedraal in het licht van bliksemschichten.  Even later in Weelde werden onze 12 spelers met helse donderslagen uitgewuifd op weg richting Antwerpen.  Dat beloofde voor de wedstrijd!

Op het kunstgras van Wilrijk kregen we een superpartij te zien van beide teams.  Onze tegenstander stond duidelijk voor dezelfde waarden en visie als wij.  Verzorgd voetbal van achter uit, snel  samenspel en gekruid door enkele technische hoogstandjes.  De wedstrijd werd gespeeld aan een razend tempo, zeer weinig fouten en kansen voor beide teams.
Na 15 minuten was de stand 1-0, bij rust 1-2.  Na de koffie hetzelfde spelbeeld, na 45 minuten 2-2 en tot slot een eindstand van 3-3.  Een promomatch voor het gewestrelijk voetbal met complimenten voor spelers, trainers en de ref van alle banken!

Volgende week woensdag 20 maart om 18h staat de terugwedstrijd in Weelde gepland.  Mogelijk wordt de wedstrijd nog wat vroeger op de dag gespeeld maar dit moet nog bekeken worden met de ordediensten gezien de hoge inzet.  Om niets aan het toeval over te laten zullen onze miniemen, tevens de plechtige communicanten in spe, komend weekend bij de catechese ook de hulp van hierboven vragen voor een goede afloop.  Hierbij ook nog een warme oproep van de trainersstaf aan de leerkrachten van Weelde en Poppel om volgende week geen huiswerk mee te geven en zeker geen toetsen te plannen!

Een excursie op woensdagavond naar Weelde is dan weer wel een uitstekend idee!  Bij uitbreiding, alle supporters op post volgende week woensdag om onze jonkies naar de finale te schreeuwen!!!!