IMG 8775 001

Het is zelden zo spannend geweest in Derde Provinciale A als dit seizoen, het fraaie is dat zowel KFC Poppel als KFC Flandria zich blijven mengen in het titeldebat. Dat blijft ook zo na de spannende derby van afgelopen zaterdag.

IMG 8778 001VOORAF

 

Flandria, dat vorige week nog onterecht verloor van Lentezon stond 5de in de stand op 3 punten van de leider, Poppel dat de vorige match slechts gelijkspeelde tegen Oud-Turnhout bekleedde de 4de plaats op slechts 1 punt van de koppositie. Dat alleen al waren de juiste ingrediënten voor een topaffiche, maar ja… zo’n derby maakt de belangen alleen maar groter. De wedstrijd in de heenronde eindigde in het voordeel van Poppel met 1-0.

Zowel thuistrainer Jefke Van Breda als zijn collega Wil Lavrijsen konden zowat met hun sterkste opstelling aantreden. De naar schatting 500 supporters, waaronder zoals steeds tal van genodigden, stonden messcherp. Bengaals vuur en rookgordijnen aan het begin van en luide spreekkoren tijdens de wedstrijd gaven daarvan de bevestiging. De avondmatch werd geleid door het trio Saenen, Verwimp en Mertens en startte bij kunstlicht stipt om 20u00.

 

EERSTE HELFT GELIJK OPGAAND

IMG 8788 001

Een verschroeiende start leverde al snel 2 goeie mogelijkheden op voor de in het wit uitgedoste thuisploeg. Poppel was na 8 minuten voor het eerste gevaarlijk via Dusty Van Gils, zijn schot werd echter gestopt.

Het tempo van de wedstrijd lag vrij hoog en het spel ging ook snel heen en weer. Bij een nieuwe kans van Flandria, een kopbal van dichtbij toonde Dennis Kapteijns zijn klasse. De Poppelse goalie zou zich later nog meermaals profileren, net als Niels Meyers, de nummer 1 aan de andere kant, trouwens. Die hield bij een volgende aanval zijn netten schoon met een formidabele save op een schot van Robin van Lieshout.

Op het half uur kreeg Flandria een vrije trap na een fout op de rand van het strafschopgebied, maar ook nu pareerde Kapteijns knap. Weinige tellen later liet ook Meyers weer zijn kunnen zien toen alweer Van Lieshout van dichtbij wilde scoren.

Het spel bleef op en neer gaan, maar kansen kwamen er niet echt meer. Helemaal op het einde van de eerste helft pakte Dusty Van Gils nog geel en was er protest vanwege Flandria voor handsbal binnen de zestien. Er was wel een beweging naar de bal, maar de arm van de Poppelse verdediger bleef tegen het lijf… Discutabel was deze fase in ieder geval. Maar het bleef 0-0, vooral dankzij de ijzersterke doelmannen van beide ploegen.

 

TWEEDE HELFT POPPEL BAAS

IMG 8789 001

Kort na de pauze moest thuisspeler Jelle Vrancken vervangen worden. Hij verdraaide zijn knie op het einde van de 1ste helft, probeerde nog even, maar werd noodgedwongen gewisseld voor Yves Van Den Borne. Intussen was het wel FKC Poppel dat druk zette. Dat leverde al vlug enkele hoekschoppen op, maar echt gevaar volgde niet meteen.

IMG 8804Pas in de 17de minuut kon Flandria nog eens uitbreken, maar verder dan een kansje voor Robin Hakkens kwam het niet. Aan de overzijde werd ook een schot van Kenneth Claes niet beloond. Het was zijn laatste wapenfeit, Davy Haagen kwam hem vervangen met nog een kwartier op de klok.

De bezoekers bleven intussen baas en domineerden Flandria op alle gebied. De beste kans voor Geel-Blauw was er nog voor de vrij gespeelde Nick Weerman. Die stond amper op het veld na een wissel met Van Lieshout, maar zijn uithaal miste richting en ging hoog over.

Trainer Jef Van Breda zag dat hij moest ingrijpen en wisselde Hakkens voor Jef Lenaerts. De strijd werd iets bitsiger, mede gestuurd door de felle reacties van de Poppelse aanhang, en zowel Siebe Peeters als Kevin Van Assouw kregen nog een gele kaart onder de neus geduwd. Helemaal op het einde kreeg Poppel nog bijna het deksel op de neus. Flandria kwam even onder de druk uit en was nog erg gevaarlijk na een actie van Van Assouw en een kopbal van Nick Buyckx na een corner.

 

EINDSTAND 0 – 0

IMG 8797 001

Na 92 minuten vond de scheidsrechter het genoeg geweest. En zo bleef de brilstand onaangeroerd. Op basis van hun 2de helft verdiende Poppel misschien meer, maar over de hele wedstrijd gezien hadden beide ploegen evenveel kansen. Dat was ook de uitleg die we van trainer Van Breda kregen kort na de match. “We konden ons spel niet maken de laatste 45 minuten, door de druk van een beter Poppel. Maar buiten een tweetal kansen leverde dat voor hen ook niks op. En die kansen kregen wij ook nog op het einde. We blijven echter bovenaan meedoen, maar mogen de komende weken niks meer laten liggen”, aldus nog Jefke.

Cru gezegd verloren beide ploegen 2 punten. Maar door het verlies van zowel leider Loenhout als naaste achtervolger Achterbroek blijft alles op een zakdoek bijeen liggen. Lentezon dat won van Dosko met 0-3 is nu leider. Het heeft 2 punten meer dan zowel Loenhout, Achterbroek als Poppel. Flandria en Meer stand op vier punten.

Volgende week wordt er niet gespeeld, op 7 april is er Poppel-Dosko, alweer een derby, en Meerle-Flandria. Dan is er echter ook de topper tussen Lentezon en Achterbroek. En op 14 april is er de laatste speeldag. Dan speelt Poppel op het veld van Achterbroek en ontvangt Flandria thuis Loenhout. Van een thriller gesproken…

 

Vastleggen in volledig scherm 25032019 100627.bmpFOTOREEKS : KFC Flandria - KFC Poppel * 3de Prov A 2018-2019 (PdR)

DE CIJFERS : Uitslagen - Standen - Resterende kalender

Contactgegevens

Verantwoordelijk uitgever:

André Jansens
Korte Wijkstraat 1, 2381 WEELDE

Mail adres: info@rawepo.be
Telefoon: +32 (014) 657298
Mobiel: +32 (0) 475 97 94 13     

ADMIN

Gebruiksvoorwaarden

logo rawepo

GEBRUIKSVOORWAARDEN

Uw eerste stop voor
het regionale nieuws.

Altijd klaar voor de inwoners van Ravels.

Adverteren op Rawepo.

Adverteren op RAWEPO helpt echt wel,
met dagelijks duizenden surfers
bereik je iedereen in de regio.

online adverteren