Kop KSK Zoersel

Zondag 14 april zakten we nog eens af naar Baetenheide waar voetbalclub KSK Weelde het opnam tegen Zoersel. Voor blauw-wit een gewone competitiematch waarbij weinig op het spel stond. Het was echter ook sponsordag, dus voor het oog van heel wat zaakvoerders wilde men toch goed uit de verf komen.

IMG 2982KSK Weelde kent een zeer matig seizoen 2023-2024. Het begon wel sterk aan het kampioenschap, maar zakt in de najaar reeds weg naar de middenmoot. Zeker na de jaarwisseling ging het van kwaad naar erger. Dat resulteerde zelfs in mogelijk degradatiegevaar, maar afgelopen week kreeg men toch zekerheid van behoud in 2de Provinciale.

De tegenstander van afgelopen zondag vergaat het beter, Zoersel staat namelijk afgetekend 2de in de rangschikking. Het was dus toch weer opletten voor Weelde om niet overklast te worden.

Wedstrijdverslag

IMG 2989

De wedstrijd, bijzonder goed geleid door het arbitrage trio trouwens, kende een felle start. Er was veel inzet en de thuisploeg moest zeker niet onderdoen. Zo werd Joran Willems in minuut zes op de flank vrijgespeeld door Jorne Segers, maar diens voorzet werd nog nipt weg gewerkt. Tien minuten later kon Segers zelf doorzetten vanop links, zijn schot werd echter een opraper voor doelman Moorkens.

Opschudding was er in de twintigste minuut toen Weelde verdediger Mo Chahid een onvrijwillige fout maakte in de zestien. Penalty en geel, maar goalie Stijn Hogewoning ranselde de bal met een kattensprong uit de benedenhoek. Even later werd het toch 0-1, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege voorafgaand handspel.

Op het half uur dreigde de thuisploeg even met acties van Senna Van Gorp, Arne Van de Pol en Jorne Segers die de buitenspelval omzeilde, doelpunten bleven echter uit. De laatste tien minuten van de eerste speelhelft was Zoersel dan weer dominant en zelfs gevaarlijk. Een schot van Paulissen zoefde naast en een krachtige kopbal van Stef Van den Langenbergh op voorzet van Torfs werd onder de lat weggehaald door de puike Hogewoning. En zo bleef het 0-0.

IMG 2998Na de pauze kwam Weelde vrij goed voor de dag. Het creëerde meteen wat gevaar via kapitein Bijns en Boelen, maar ook de bezoekende doelman deed zijn werk naar behoren. Gaandeweg de tweede helft kwam Zoersel er echter weer door en na een wat op en neer spelbeeld werd er dan toch gescoord in de 69ste minuut. Een lang uitgesponnen aanval via diverse spelers resulteerde in een prima schot van Matthew Van Stayen dat de netten deed trillen. 0-1 voor Zoersel.

Er volgden wat wissels, maar KSK kon de bakens niet meer verzetten. Een stug en fysiek sterk Zoersel wist na een goed uitgespeelde tegenaanval zelfs nog eens te scoren via Steve Bartholomeeussen. Het bleef 0-2 in een wedstrijd met veel intensiteit waarin Weelde lang de evenknie was van Zoersel, maar uiteindelijk toch moest plooien voor een iets sterkere en evenwichtigere tegenstander.

IMG 3007

Einde seizoen kondigt zich aan

Er staan nog twee wedstrijden op het programma in dit kampioenschap. Nu zondag volgt een uitwedstijd naar Wortel en op de laatste speeldag ontvangt KSK Weelde Herselt. Dat zijn twee haalbare matchen om het seizoen alsnog positief af te sluiten.

WedstrijdgegevensNaar volgende jaar toe heeft Weelde al een zestal versterkingen gedaan, meer transfer nieuws volgt wellicht later.

DOELPUNTEN: 69' Van Staeyen 0-1, 88' Paulissen 0-2.

GELE KAARTEN: 20' Chahid (Weelde), 53' Torfs (Zoersel), 71' Bartholomeeussen (Zoersel), 71' Van De Pol (Weelde).

FOTOREEKS : KSK Weelde - Zoersel * 2de Provinciale B