IMG 2248 001

Het eerste elftal van KSK Weelde heeft er een bijzonder knap seizoen opzitten in 2de provinciale B. Hun tweede plaats leverde een plekje op in de eindronde met mogelijke stijgers. Daarin won het vorige week na strafschoppen van Wavria, gisteren stond de beslissende wedstrijd tegen Zandhoven op het programma.

IMG 2249 001EEN BLIK OP DE TEGENSTANDER

Koninklijke Zandhoven SK eindigde afgelopen seizoen derde in 2de provinciale A met liefst 64 punten. Het vergooide vooral in de derde periode haar kansen door slechts 15 punten te sprokkelen. Het elftal werd omschreven als stug en goed georganiseerd, het slikte dan ook slechts 24 tegen doelpunten en maakte er zelf 68. KSK Weelde was dus gewaarschuwd, bovendien moest het ook voor deze “finale” de geblesseerde Jorne Segers missen, met 25 doelpunten veruit de beste afwerker van de thuisploeg.

IMG 2283 001EERSTE HELFT MET WISSELENDE KANSEN

Na het begroeten van de thuis- en toch wel talrijk meegereisde bezoekersaanhang trapte Weelde, voor de gelegenheid volledig in het wit, de wedstrijd op gang. Er was meteen een behoorlijke strijd en dat resulteerde al in minuut twee in een toch wel overdreven gele kaart voor Valentino Ansoe (W). De daaropvolgende vrije trap van Zandhoven belandde in het zijnet.

Blauw-wit reageerde in de 7de minuut toen Koeks na een snelle aktie op rechts Joren Moonen wist te bereiken. Diens kopbal was echter niet krachtig genoeg om doelman Van De Vyver te bedreigen.

Het spel bleef op en neer gaan, voor een volgende kans was het wachten tot de 16de minuut. Toen werd Tristan Dermaut, afgelopen seizoen goed voor 24 goals, mooi vrij gespeeld, maar zijn vizier stond blijkbaar nog niet goed ingesteld. Een tiental minuten later knalde Moonen, opnieuw na een aktie van “papi” Koeks, van dichtbij over het Zandhovense doel.

IMG 2272 001Weelde zette daarna even druk, kreeg ook kansen, terwijl Van Dijck van Zandhoven ook geel pakte na een stevige tackle op Jasper Leemans. Senna Van Gorp schoot nipt over na een fraaie aanval van Joppe Matthijssen over links en een bal van Thijs Van Hees strandde pardoes op de bezoekende doelman. Hier had Weelde zeker op voorsprong kunnen komen.

De laatste wapenfeiten kwamen nog van Zandhoven, maar een vrije trap van Robin Jacobs en een weggegeven corner leverden niks meer op. En zo werd er gerust bij een billijke 0-0 score.

SLEUTELROL VOOR BEZOEKENDE INVALLER MBACHU

IMG 2278 001Zandhoven begon de tweede helft met de vervanging van Lothar Hens. In zijn plaats kwam de meer aanvallende Ifeanyi Mbachu, dit seizoen af elf keer trefzeker. Het bleek een gouden wissel want al meteen begon hij te wegen op de Weelde defensie, hij speelde zich ook vrij, maar zijn afstandsschot ging ver over het doelkader.

De thuisploeg reageerde met een ver schot van Van Hees dat richting miste en met een prachtige IMG 2315 001voorzet van de bedrijvige Valentino die onderschept werd door doelman Van De Vyver (Z). Op een snel daaropvolgende verre en hoge bal verkeek de Weelde verdediging zich enigszins en belandde de bal zo bij de vlugge Mbachu die met veel grinta doorzette en Ward Hoskens het nakijken gaf. Plots 0-1 dus.

“Weld” bleek even van slag en kreeg even later bijna een tweede binnen. Hoskens redde echter voortreffelijk nadat Bruce Brouwers alleen op hem af kwam. Kort daarop kreeg Jorre De Backer van Zandhoven en geel karton onder de neus geschoven, in een aansluitende aktie schoot Weeldenaar Thijs Van Hees, met zijn 19 jaar de jongste speler op het veld, maar nipt naast.

Het spel ging snel op en neer, er kwam ook steeds meer ruimte op het grote veld van KSK, en Zandhoven speelde zijn favoriete spelletje door te spelen op de counter. Dat leverde in de 58ste minuut opnieuw een dot van een kans op toen IMG 2302 001Dermaut en Mbachu alleen voor Ward Hoskens verschenen maar die wist met lijf en ledematen alsnog een tweede doelpunt te vermijden.

Koeks had dan nog wel een goeie aktie in de voeten, maar er was niemand van de thuisploeg gevolgd om voor gevaar te zorgen op zijn voorzet. Het werden even hectische momenten voor de thuisploeg. Eerst kon de afscheidnemende en solide Gert Van Den Hout goalgetter Deramaut nog nipt afstoppen, even later was er opnieuw een save nodig van Hoskens. Toch viel de 0-2 in minuut 63 nadat een verre voorzet Tristan Dermaut bereikte en hij de bal in de kluts tussen twee verdedigers over Hoskens tegen de netten kreeg.

IMG 2308 001

SLOTOFFENSIEF WEELDE & WARM APPLAUS VOOR GERT VAN DEN HOUT

Boeken toe zou je zeggen, maar Weelde rechtte nog even de rug nadat T1 Jan Verstraelen hen aanporde niet op te geven. Hij bracht dan ook Jordi Teze voor de moegestreden Tijs Van Hees.
Bij Zandhoven kwam Ralph Jannes dan weer op de mat voor Bruce Brouwers. Twee minuten later kreeg hij al prompt geel na een wel zeer opzichtige trekfout op de aanvallende Van Gorp.

Weelde gaf niet af en dreigde nog eens nadat “gouden schoen” Senne Byns mooi aanging vanop rechts. Ook de bezoekende doelman begon zich te onderscheiden en ging goed plat op de voorzet. T1 van Zandhoven Frank Dirix nam het zekere voor het onzekere en verging met nog 10 minuten op de klok aanvaller Dermaut voor de meer verdedigende Niels Princen. Het moment ook van blauw-IMG 2317 001wit trainer Verstraelen om Gert Van Den Hout zijn applausvervanging te geven. Die speelde zijn laatste wedstrijd voor Weelde en kreeg een warme blijk van waardering van iedereen die aanwezig was. Een mooi gebaar voor de kapitein van KSK die zich met een voorbeeldige drive en veel inzet opwerkte tot een vaste waarde van de eerste ploeg. Daouda Fofana verging hem.

Jasper Leemans kreeg twee minuten later nog een ingeving, maar zijn knappe schot werd alweer gestopt door Van De Vyver. Ook Moonen kreeg nog een kans, helaas zonder resultaat. Zandhoven prikte nog één keer tegen met een tegenaanval, maar ook Ralph Jannes miste alleen voor goalie Hoskens.

Wat de thuisploeg ook probeerde een aansluitingstreffer bleef uit. En dat was mede de verdienste van de bezoekende doelman die nog eens knap redde na een nieuwe aktie van Koeks. Kort voor tijd kreeg Jasper Leemans nog geel na een tackle op de rand van de zestien, maar de vrije trap van Zandhoven draaide op niks uit.

IMG 2314 001Ruben Bols en Mats Lambregts draafden nog op voor Joppe Mathijssen en Senna Van Gorp in de 90ste minuut. Kort daarop was er nog geharrewar voor het bezoekende doel, maar zowel Byns als Boelen kregen het leer niet tegen de touwen. Wat volgde waren drie korte fluitsignalen….

EINDE VAN EEN KNAP SEIZOEN 2022 - 2023

Onlangs bijgewerkt51Uitgeteld en ontgoocheld gingen een aantal spelers van Weelde tegen de mat, die van Zandhoven begonnen aan een minuten durende euforie. Zij hadden de promotie beet, KSK Weelde zal ook volgend jaar in 2de provinciale vertoeven.

De toeschouwers kregen in ieder geval een aantrekkelijke pot voetbal te zien, waarin Weelde eerlijk gezegd net niet genoeg was opgewassen tegen een zeer goed elftal dat zijn seizoen ook aanvatte met titelambities en vooral in de tweede helft met veel dreiging kwam. De wedstrijd had mogelijk anders kunnen draaien mocht Weelde de kans op 1-0 in de eerste helft hebben verzilverd…. Toch mogen we trots zijn op het geslaagde seizoen van blauw-wit. Volgend seizoen zijn er nieuwe kansen met een elftal dat volgens insiders slechts op enkele plaatsen zal gewijzigd worden. Succes alvast.

FOTOALBUM : KSK Weelde - K ZANDHOVEN SK