FB IMG 1683641164505

KSK Weelde speelde zondag 7 mei hun eerste wedstrijd van de eindronde voor mogelijke promotie naar 1ste provinciale. Dat zou een unicum in de clubgeschiedenis betekenen.

Voor het eerst sinds de eindronde bestaat gebeurde dit in een wedstrijd met rechtstreekse uitschakeling. De tegenstrever die KSK Weelde had geloot, was Wavria A, die de afgelopen 2 seizoenen telkens promoveerden en in hun eerste seizoen in 2de proviciale A direct de 1 ste periodetitel wist te pakken.

IMG 2119

EERSTE HELFT

Het bleek een zeer jong team te zijn, met 4 oudere steunpilaren in de centrale as. Ondanks ze lieten uitschijnen niet met ambitie aan de eindronde te beginnen, namen ze afgelopen zondag toch de openingsfase van de wedstrijd in handen.

Weelde kwam eerder traag uit de startblokken, maar gaven geen noemenswaardige kansen weg. Stilaan kwam Weelde meer in de match en kregen ze het merendeel van het balbezit, echter ook zonder groot doelgevaar. Tot de bal halfweg de eerste helft op de stip ging na handsbal.

De kersverse Goude Schoen Senne Byns zette zich vol vertrouwen achter de bal, maar miste pijnlijk door de bal een meter naast doel te trappen. Enigszins aangeslagen zag Weelde dat Wavria daarop weer beter in het spel kwam. Beide ploegen lieten geen grote kansen optekenen en leken met een 0-0 de rust in te gaan.

Toch werd er nog gescoord. Op de rechterflank van Weelde werd niet goed verdedigd waarop Wavria de kans benutte door de 1-0 tussen keeper Ward Hoskens zijn benen te frommelen.

KSKW75DONDERPREEK VAN TRAINER BLIJKT TE HELPEN

Dat T1 Jan Verstraelen zijn spelers onder de rust duidelijk had gemaakt dat het tempo de hoogte in moest om nog kans te maken tegen Wavria was snel duidelijk. Blauw-wit startte de 2de helft heel wat feller dan wat de supporters tijdens de eerste 45 minuten te zien kregen.

Niet dat het overwicht werd omgezet in grote kansen, daarvoor waren er teveel onzuiverheden en presteerde Wavria als blok zeer goed. Gaandeweg kregen de spelers van Wavria echter meer moeite met het grote veld en her en der begonnen krampen op te spelen.

Ook trokken ze er niet voor terug om stevige fouten te maken, zeker telkens “Papi” Koeks ontsnapte op zijn linkerflank. De scheidsrechter besloot eerst de kaarten nog op zak te houden, maar bleek zich dat al snel te beklagen. Na een volgende charge op Papito volgde nu wel geel.

Weelde ging nu volop mee in de strijd en thuisspelers Boelen en Mathijssen kwamen ook in het gele boekje na pittige tackles. De supporters voelden dat de gelijkmaker er elk moment aan zat te komen en ging vol achter hun ploeg staan.

Joren Moonen zag je zo groeien in de wedstrijd en lanceerde Papito die zo recht naar de keeper kon. Hij omzeilde deze ook makkelijk, om dan via de paal en een teruggekomen tegenstrever de bal toch niet tegen de netten te krijgen. Ongeloof en ontgoocheling alom en dus geen 1-1.

Weelde bleef er echter voor gaan, maar ook Wavria kwam nog enkele keren gevaarlijk piepen aan de overkant. KSK leek af te stevenen op een onverdiende nederlaag en dus ook de uitschakeling tot er in de laatste minuut een zoveelste corner in het pak werd gedropt. Een speler van Wavria wilde de bal ontzetten maar Joppe Mathijssen blokte de bal af, waardoor die pardoes in het doel verdween. Dus toch 1-1, uiteraard ook grote vreugde op en naast het terrein en dus verlengingen.

IMG 2116

VERLENGINGEN & STRAFSCHOPPEN

Die draaiden echter op niks uit. Heel wat spelers van Wavria kregen met krampen maken, toch werden nauwelijks kansen gecreëerd. Het bleef bij een gelijkspel en dus volgden strafschoppen.

De loting wees uit dat Wavria een kant mocht kiezen (wat dus weg was van de talrijke thuisfans) en Weelde kapitein Gert van den Hout mocht bepalen wie eerst trapte. Tot 3-3 werden deze feilloos omgezet door beide ploegen(Boelen, Moonen en Koeks voor Weld), waarna thuisgoalie Ward Hoskens de 4de penalty stopte. Gert van den Hout wilde het echter spannend houden en miste vervolgens ook. De 5de van Wavria werd weer knap in het zijnet getrapt, maar ook Senne Byns (hij miste nog tijdens de reguliere speeltijd) zette zijn strafschop keurig om.

Het verdict viel bij de 6de strafschop. Hoskens pakte knap waarna Jordi Teze kon beslissen. Hij faalde niet en zorgde voor een grote ontlading.

IMG 20230509 WA0007 edit 270610047054537NOG 1 WEDSTRIJD WINNEN…

Aanstaande zondag 14 mei speelt KSK Weelde thuis om 15.00u de grote finale voor promotie tegen Zandhoven. De spelers hopen te mogen rekenen op massale steun van de supporters. Ze hebben beloofd er alles aan te doen om KSK Weelde voor het eerst in hun bestaan naar 1ste provinciale te loodsen. Hopelijk lukt hen dit en kunnen ze er bij KSK een groot feest van maken.

Haal dus je blauw-witte kleding, sjaals, attributen en dergelijke uit de kast en kom zondag in vol ornaat naar Baetenheide !